Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodina pohřbila Filípka (†1 měsíc): Můj chlapeček, vzlykala nešťastná máma

Autor: rvs - 
13. března 2014
16:52

Malá bílá rakvička, záplava bílých květin a plačící rodina. Tak vypadal včerejší pohřeb Filípka (1 měsíc), který zemřel na pražské ubytovně.

S malým Filípkem se včera na pražských Olšanech rozloučili členové rodiny Demeterových. Máma chlapečka celou dobu plakala, příbuzní ji museli podpírat. „Můj chlapeček, co se to stalo,“ vzlykala. Filípek byl pohřbený v malé bílé rakvi. Na pohřeb padly všechny peníze, které Demeterovi měli. „Nabízeli nám pohřeb zdarma, ale pro nás Romy je kremace něco nepřípustného,“ vysvětlila paní Demeterová.

Zemřel kvůli nemoci

Filípek zemřel na ubytovně v pražských Vršovicích. Jeho máma ho ráno našla mrtvého. Rodina si původně myslela, že se chlapeček udusil, pitva ale prokázala něco jiného. „Ke smrti kojence došlo vinou špatného zdravotního stavu. Bližší informace bohužel nemohu uvést,“ řekl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Čekají na byt

Rodina Demeterových nyní žije v jediném pokoji na ubytovně na pražských Vinohradech. Za pokoj o rozloze 15 čtverečních metrů platí neuvěřitelných 11 tisíc. Poté, co se jejich tragický příběh objevil v Blesku, radnice Prahy 3 slíbila, že rodině zajistí městský byt. Do toho by se Demeterovi měli přestěhovat do konce března.

Video Pohřeb Filípka - Richard Veselý, David Malík
Video se připravuje ...

aanitaa ( 13. března 2014 21:55 )

Je to hrozny a tvoji kamaradce drzim peste , aby ji vse vychazelo

aanitaa ( 13. března 2014 21:52 )

aanitaa ( 13. března 2014 21:50 )

souhlasim

illis ( 13. března 2014 20:23 )

illis ( 13. března 2014 20:23 )

Jiní si musí byt koupit, většinou na hypotéku a strachovat se, aby nepřišli o práci a měli z čeho tu hypotéku platit. Tihle dostanou byt v Praze bez toho, aby si na něj museli šetřit . A tak je to se vším. Viděla jsem na fotografii, že kněz v džínách a svetru, truchlící v teplácích Adidas .

Zobrazit celou diskusi