Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Osm milionů mrtvých Ukrajinců: Proto Kyjev nenávidí Moskvu

Autor: oj - 
3. března 2014
11:37

Hladomor, komanda popravující Ukrajince přímo na ulici, až 8 milionů mrtvých. Na Ukrajině zřejmě neexistuje rodina, kterou by ve třicátých letech nezasáhla tragédie řízená Moskvou. Stalin odsoudil čtvrtinu národa k smrti.

Hladomor zavinil stalinistický režim, který tak zahájil násilnou kolektivizaci venkova. Do té doby soběstačným rolníkům byl zabavován nejen dobytek, obilí, mouka a zelenina, ale i osivo na příští rok. Dle odhadů umíralo 25 tisíc lidí každý den.

Na Ukrajině se rozšířil kanibalismus. Zatímco do ciziny sovětské úřady vyvážely obilí, na Ukrajinu tiskly plakáty s nápisem "Jíst vlastní děti je barbarství". Dva a půl tisíce evidovaných případů kanibalismu byla jen špička ledovce.

Až do konce osmdesátých let se v Sovětském svazu a na Ukrajině o hladomoru nesmělo mluvit. Rusko ho dodnes raději označuje jako "problémy se zásobováním".

Česko uznalo hladomor za akt genocidy ukrajinského národa v roce 2007.

Jurij_Klimov ( 25. března 2018 21:23 )

Vykašlete se na tu proanglo-americkou propagandu jak co nejvíce poškodit Rusko a připojit se k Bundeswehru ke 3 světové válce k útoku proti Rusům. Vy to nechápete a hrajete si na soudce, čemu věříte? Jedna babka povídala? Věříte oligarchům a lobistům na Ukrajině? Kteří sesadili neprávem Viktora Janukoviče? Vy swině proangloamerický vy jste kdo žil v pětačtyřicátém? Tys to viděl? Tys tam byl? Je mi z vás zle! Chcete znát pravdu? Musíte sundat růžové brýle, protože svět není růžový! Stalin měl vyhradní a excelentní právo sjednat pořádek! Je nejlepší to svádět na Stalina a srovnávat ho s Hitlerem. Němci by se nikdy nedostaly pod moskvu kdyby Ukrajinci nezradili. Vždyt oni zaplatili za zradu, protože paktovali s němci, a když sověti táhli Ukrajinou bohužel zákon spálené země při ústupu, přečtěte si o tom něco, ale ne angloamerickou propagandu! Ukrajinci v tom viděli lepší život když jim Gebls nabízel uplatu za to že se postaví za Němce a tak se i stalo, Ukrajina zradila a taky za to zaplatila, a ty fotky to je už následek bojů Němci s Rusi a nevím které nemorální hovado tu přeposílá překroucené fakta že toto byla pouze práce Rusů, když hlavně to dělali ti z kopen toffen neboli ss pod vlivem pervitínu. Taktež i Ukrajinci co táhly s Němci vybijeli vlastní Ukrajince, nebýt Rusů tak v tom pokračuji dal. Zajdi si dnes na Ukrajinu abys prozřel až uvidiš na ženach dnes vipichané oči a na vratech stodoly nemluvně potom ti osobně rozbiju hubu za ty kecy tady. Píše to tady a neví o čem, ja uznavam stalinuv uder na ukrajině, a vibil jich málo, jdi se podivat na ukrajinu dnes abych ti mohl dat přes držku za to že mluvíš a nevíš o čem.. Tot vše.. Přečtěte si o tom něco než začnete psát a nešířte co vám kdo řekne jako tamtam..

versutus ( 4. března 2014 17:03 )

A na obyčejný sektorový nábytek do kuchyně čekal známý v 80. letech před vchodem do DBK celou noc s pořadníkem, protože se dostalo jen na prvních pár šťastlivců.

aluman ( 4. března 2014 12:48 )

aluman ( 4. března 2014 12:48 )

aluman ( 4. března 2014 12:48 )

i jako vtip blbý

Zobrazit celou diskusi