Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pedofila a vraha dětí mají v Polsku pod dohledem: Drží ho mezi policejními potapěči!

Autor: ČTK, lm - 
22. února 2014
09:35

Nebezpečný polský pedofil Mariusz Trynkiewicz (52), který brutálně zavraždil čtyři malé chlapce, je prý pod stálým policejním dohledem v Polsku. Státní orgány ho údajně ukrývají ve školicím středisku pro policejní potápěče v obci Wegorzewo ve Warmínsko-mazurském vojvodství na severovýchodě země. S odkazem na anonymní zdroje to napsal polský deník Fakt.

„Středisko stojí na poloostrově mezi jezery Mamry a Šwiecjaty. Uniknout z něho je prakticky nemožné. Celý areál je obklopen vysokým plotem a navíc ho střeží bezpečnostní agentura a mnoho kamer. Když se k objektu přiblíží neznámé auto, je okamžitě zastaveno policejní hlídkou,“ popisuje pedofilovo útočiště polský deník Fakt.

Detaily o jeho dalším pobytu policie před médii tají z obav z možného veřejného lynče. Nejen deník, ale i obyvatelé Polska se pozastavují nad zbytečně rozsáhlými opatřeními, které jsou podnikány ve prospěch nebezpečného pedofila. Samotný transport podle deníku musel vyjít na statisíce. Navíc v současném útočišti Trynkiewicz dostane, co si umane. Stráže mu tak nosí nejen potraviny a nápoje, ale třeba i cigarety.

Polská vláda čelí kritice za pozdní přijetí zákona, který by Trynkiewicze a další podobně nebezpečné lidi umožnil izolovat od společnosti. Soud sice o jeho izolaci na poslední chvíli rozhodl, než však uplyne odvolací lhůta, bude Trynkiewicz pobývat na svobodě. Policie proto v úterý opět ujistila Poláky, že jej bude pravidelně kontrolovat.

Vraždil z pomsty

Trynkiewicz začal s únosy a zneužíváním malých chlapců na začátku 80. let, když byl na vojně. Za první sérii případů jej vojenský soud poslal na rok do vězení. Trest mu však byl přerušen, aby se mohl postarat o nemocnou matku. Tehdy spáchal své nejhorší skutky, když unesl, zneužil a zavraždil čtyři chlapce. Motivem mu prý byla pomsta za příliš krutý původní trest.

Soud mu pak v roce 1989 udělil čtyřnásobný trest smrti. Po pádu komunistického režimu ale nejvyšší soud absolutní trest změnil na 25 let, neboť Polsko rušilo trest smrti a doživotní trest tehdy v polském právu neexistoval.

Pedofil Mariusz Trynkiewicz vždy říkal, že jakmile se dostane z vězení, bude znovu vraždit.

zkzkz ( 22. února 2014 13:52 )

zkzkz ( 22. února 2014 13:52 )

buban ( 22. února 2014 13:47 )

Promiňte, ale kšeft je kšeft, daleko horší je, že my ty jejich jejich jedy bereme a prodáváme. Onyndo jsem v TESCU našla mraženou kačenu v obalu s německým textem-s velmi malou poznámkou-země původu: Polsko.

akko ( 22. února 2014 13:13 )

Jak se takova zruda muze vubec dostat na svobodu?...za 4 detske zivoty by mel zu davno "neexistovat"...nektere rozsudky proste nechapu...

setroseuros ( 22. února 2014 12:51 )

Nejdriv ho pusti a pak ho strazi a hleda pulka Polska!

Zobrazit celou diskusi