Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Příběh agresivního pitbulla: Z černého pasažéra se vyklubal psí vymahač dluhů!

Autor: Jiří Čada - 
9. února 2014
19:22

Děsivý osud zvířete! Asi dvouletý pitbull Karl von Banhof, který dostal v jihlavském městském útulku jméno po dnes již legendárním psu lékaře z filmu Vesničko má středisková, zažil opravdu hodně. Před čtrnácti dny vystoupil zcela opuštěný z vlaku v Jihlavě na nádraží. Majitel se o něj přihlásil. Teď ho však nechce! Psa používal k vymáhání dluhů!

O agresivního psa, kterého městští strážníci museli odchytit a následně umístit do útulku se přihlásili hned tři zájemci. Mezi nimi je patrně i skutečný majitel zvířete.

„Poslal nám dokonce jeho fotku,“ popisoval jednání s majitelem psa vedoucí útulku Aleš Toman. „Obojek na snímku odpovídá tomu ve skutečnosti. Zcela identická je i bílá náprsenka. Na snímku měl pes světlý flek na čumáku, to nám majitel vysvětlil, že je už nyní zahojená rána po té co si se zvířetem vyřizoval nějaké účty,“ naznačil vedoucí útulku brutalitu, s jakou se majitel psa ke zvířeti choval.

Marek K. ze Znojemska se prý dokonce přiznal, že s pitbullem před zhruba čtrnácti dny vymáhal nějaké dluhy v Kostelci u Jihlavy. Pes mu utekl a nastoupil do vlaku na Jihlavu.

„Už třikrát slíbil, že si pro psa přijede, čekali jsme na něho, ale marně! Možná by zvířeti bylo lépe u jiného majitele, který by jej zvládl,“ říká nyní Aleš Toman.

bubaba72 ( 10. února 2014 15:48 )

bubaba72 ( 10. února 2014 15:47 )

co k tomuto článku dodat...snad jen to, že patří do autorské dílny BLESKu http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti-zajimavosti/93718/nejagresivnejsi-pes-je-to-jez evcik.html

krupan10 ( 10. února 2014 09:01 )

no jasně, ty jseš takovej zakomplexovanej pič.us

krupan10 ( 10. února 2014 08:59 )

máte naprostou pravdu. Média se neustále trefují do tzv. bojových plemen, ale ve skutečnosti jsou to velice charakterní zvířata, musí se jen dobře vychovat. Dnes se vyskytuje i mezi tzv. hodnými plemeny celá řada nezvládnutých jedinců, kteří jsou agresivní a napadají jak psy, tak i lidi.

miap ( 10. února 2014 00:18 )

Zobrazit celou diskusi