Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Je trosečník kanibal? Muž mohl svého společníka sníst!

Autor: pom - 
9. února 2014
06:30

Ve vyprávění trosečníka Alvarenga, jehož po 13 měsícíh vyplavil oceán, je spousta nesrovnalostí! Rodina jeho parťáka Cordoby mu nevěří ani slovo. Prý by se tak snadno nevzdal. Vyšetřovatelé pracují i s verzí, že trosečník svého společníka snědl!

S Josem Salvadorem Alvarengou, jehož nedávno vyplavil oceán u Marshallových ostrovů, neměl Ezequiel Cordoba osudného dne na moře vůbec vyjet. Jenže Josemu na poslední chvíli odpadl parťák, a tak se pětadvacetiletý Cordoba chopil šance.

Jenže nebohým rybářům vypověděl motor a vítr je začal unášet daleko od břehu. Alvarenga byl nalezen až v lednu 2014 na Marshallových ostrovech, kde ho oceán vyplavil. A byl sám.

Po celou dobu se živil ptáky, rybami a želvami a pil rybí krev. Stejně jako Ezequiel. Jenže ten to nebyl ochoten tak dlouho vydržet - po nějaké době začal jeho žaludek údajně takovou potravu odmítat a mladý muž po čtyřech měsících na moři podle Alvarenga zemřel.

Nad celým příběhem je ovšem stále mnoho otazníků. "Nejsem si jistý, jestli mám jeho historce věřit. Když jsem ho viděl, nevypadal nijak zvlášť pohublý ve srovnání s jinými trosečníky z minulosti," prohlásil představitel ministerstva zahraničí Marshallových ostrovů Gee Leong Bing, jenž se s trosečníkem setkal.

Nesrovnalosti také vyplouvají na povrch odhledně místa, odkud vypluli, Alvarenga navíc špatně uvedl své jméno i jméno společníka. K jeho příběhu je také skeptická rodina Ezequiela Cordoby. "Potřebuju se Alvarengovi podívat do očí, až bude vyprávět, jak můj bratříček strávil své poslední hodiny a minuty, a vysvětlovat, jak přesně zemřel. A celá moje rodina se cítí stejně," vypověděl Cordobův starší bratr Enemias (27) deníku Daily Mail.

"Nevěřím ničemu, co říká. Kdyby udělal všechno, co tvrdí, aby přežil, proč neudělal Ezequiel totéž? Narodil se jako bojovník a musel se probojovávat každým dnem, jen aby přežil, protože náš otec matku opustil a nechal ji vychovávat pět synů samotnou," dodal. "Nedává to smysl."

Alvarenga nebyl navíc nijak extrémně pohublý, když ho moře vydalo. Vyšetřovatelé tak pracují i s verzí, že mohl svého společníka sníst.

ruudazvostravy ( 9. února 2014 20:29 )

Nó,von prey přežyl yen proto,že mu deně hulyl čů.ráka a kdyš pak dotyčney natách vitěráki,tak mu ho konzumoval po kouskách.Vona to bila půlmetrová černá klobása a ty sou trvanlyví,tak že mu to f pohodě pár pátků vidrželo.

libuna119 ( 9. února 2014 15:00 )

Pokud ho nezabil,proč by ho nemohl sežrat,aby přežil.O těch sportovcích,co spadli kdesi v horách s letadlem,byl natočen dokonce slušný film.Taky jedli svoje kamarády co měli smůlu,že pád letadla nepřežili.

e.44 ( 9. února 2014 13:03 )

Vždyť je to nesmysl aby těch pár kousků z lidského těla, co se dají pozřít bez tepelné úpravy a co se do pár dnů nezkazej, mohlo mít nějaký vliv na celkový stav trosečníka po x měsích. Zkrátka každej je jinak stavěnej, má jiné trávení, jiný metabolizmus. Někdo se snaží zhubnot, cpe se pomalu jenom zrním, cvičí, běhá a stejně nikdy hubenej nebude. Ten trosečník se na tý pidibárce moc nehýbal a lov ryb z lodi taky není pohybově náročný, určitý přísun potravy měl a jestli jí i v syrovém stavu dokázal jeho žaludek dobře zpracovat a je to od přírody podsaditý typ, tak není div, že nebyl jenom kost a kůže i kdyby nebyl kanibal.

annakarenina ( 9. února 2014 12:22 )

Vzdyt o tom pisi.

hofihofi ( 9. února 2014 11:16 )

Kanibalismus byl drive bezny, a pro zachranu zivota je to mozna nekdy nutne, ale maso bez konzervace vydrzi par dnu, takze tohle jako duvod proc prezil moc nesedi.

Zobrazit celou diskusi