Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Největší "harlejář" všech dob: Nechal se pohřbít na své mašině!

Autor: lvi - 
2. února 2014
06:00

Pohřeb je pro většinu lidí na světě velmi smutnou záležitostí. Obřad Billyho Standleye (†81) z Ohia byl ale spíše oslavou jeho života, respektive životního stylu. Celý život byl vášnivým "harlejářem", a tak není divu, že se svojí milovanou kratochvílí spojil i své poslední přání a chvíle.

Billy věděl, že zemře. Měl rakovinu plic v konečném stádiu, čehož si byla dobře vědoma i jeho rodina. Té jednoho dne sdělil své poslední a jediné přání: "Chci být pohřbený na svém stroji, oblečený do oblečení, ve které jsem jezdil na vyjížďky."

Když Billy zemřel, chytili se zmíněné prosby jeho dva synové Pete a Roy, kteří se spojili s pohřební službou a vymysleli v pravdě neortodoxní obřad.

Za pomoci speciální techniky umístili na Billyho oblíbený cruiser Electra Glide z roku 1967 jeho tělo, které napřímili pomocí ocelových vzpěr a rámu. Oblečeného a posazeného na motocykl otce zasklili do průhledné krychle.

Obeslisk pak naložili na korbu dodávky, která v den pohřbu vyjela k místnímu hřbitovu za doprovodu stovek motorkářů. Celý monument byl po krátkém obřadu vsazen do země a završen zeminou.

"Jsme hrdí na to, jak se nám podařilo otcovo příní splnit. Měl by určitě radost. Někomu se může zdát nechutné jet městem s odhaleným mrtvým tělem, ale tohle byl hold tátovu životu," shodli se bratři Pete a Roy Standleyovi. Billyho jediná dcera Dorothy namísto pláče místnímu tisku sdělila: "Byl to nepředvídatelný a zábavný člověk. Miloval život a žil naplno. Tohle měl rád a věřím, že na své poslední vyjížďce si to náležitě užil."

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

armenia ( 5. února 2014 15:38 )

No co,když to měl rád...ale pokud by tochtěl někdo u nás,to by určitě neprošlo,už vidím kyselej ksicht hrobníka

henes ( 4. února 2014 09:14 )

Morbidní až k blití.prostě amíci.......

pride1 ( 3. února 2014 18:05 )

už vidím harleyáře ze šalamounky , jak jsou vystylizovaný na motorkách a nechají se pohřbít i s motorkama))

dfghjk ( 3. února 2014 16:32 )

nediv se, ty by ses taky klepal, kdybys měl -10 stupnů jako on

dfghjk ( 3. února 2014 16:30 )

Původně jsem zde chtěl utrousit něco o americkém imbecilismu, idiotismu a kreténizmu, ale Bleskova krychle mi ihned připomněla, že nejen amíci se mohou pyšnit těmito přídomky.

Zobrazit celou diskusi