Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podnikatele zbili a okradli policisté! Vysvobodil ho až jeho tříletý syn

Autor: kru - 
2. února 2014
17:46

Před třemi lety ho brutálně zmlátili a okradli ti, od nichž obvykle očekáváme pomoc a ochranu. Podnikatele Maroše Gajdošíka přepadli ostravští policisté a zbili celou jeho rodinu včetně malého syna! Teprve teď byli postaveni mimo službu.

Na ten den Maroš Gajdošík (41) ani jeho rodina do smrti nezapomenou. Před třemi lety ho totiž přepadli a oloupili ti, od nichž by to čekal nejméně - policisté z Krajského policejního ředitelství Ostrava. Odnesl to nejen podnikatel, ale také jeho přítelkyně a syn (6). Jedině tak z něj totiž vypáčili heslo do trezoru.

„Zrovna jsme zdobili vánoční stromek. Najednou jsem uviděl muže v kuklách. Křičeli – tohle je policejní akce. Dal jsem ruce za záda a lehl si na zem. Chtěli peníze,“ popsal okamžik hrůzy Gajdošík deníku Aha. Zásahové kombinézy i kuly si pachatelé drze vypůjčili přímo z policejního skladu.

Číselný kód po mnohačetných ránách nakonec prozradila Gajdošíkova žena. Nedokázala totiž už dál snášet pohled na to, jak bijí ji a hlavně jejich malého syna. „Plakali jsme, byla to hrůza. Proč bili moji přítelkyni a malého syna? Poté co sbalili 3 miliony korun a nějaké zlato, tak vše polili vodkou. Báli jsme se, že nás chtějí zapálit,“ řekl Gajdošík.

Pak útočníci v koupelně všechny tři členy rodiny svázali. Z pout je nakonec vysvobodil tehdy tříletý syn. „Šel jsem do kuchyně pro nůž a pomohl taťkovi a mamce dostat se z lepících pásek,“ řekl nyní malý hrdina.

Vyšetřování trvalo neuvěřitelně dlouhou dobu. Jeden z útočníků, Jiří Glac, byl mimo službu postaven už před 2,5 let, protože ho podnikatel poznal. Další dva teprve až nyní. Odhalily je přitom pachové stopy i zapomenutá sekera.

„Tři policisté krajského ředitelství byli zproštěni výkonu služby. K samotnému jednání a souvisejícím skutečnostem nejsme kompetentní se vyjadřovat,“ potvrdila skutek krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská. Případ nyní vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

A proč si vlastně vybrali Gajdošíka? Nebyla to náhoda. Policisté společně s dalšími komplici koupili lehké topné oleje za Gajdošíkovy peníze a prodali je jako motorovou naftu. Daňový únik dosáhl výše až tři čtvrtě milionu korun.

fesak2 ( 10. dubna 2017 12:06 )

Ten "adydas" tlustoprd musí být teda něco. Dělá si co chce, nerespektuje NIC a ještě střílí po sousedech. Ani se zastřelit neumí. Snad se mu v tý jeho makovičce kebuličce rozsvítí, ale pochybuji, na to prostě nemá any se stal slušným člověkem, brr

aluman ( 3. února 2014 21:14 )

Pohádkařit umíš pěkně, ovšem odpovědi na oprávněné námitky u tvých příspěvků níže, ti zjevně dělají problém

krastof ( 3. února 2014 19:56 )

 Lidičky, to by jste nevěřili co dokáže vymyslet představivost vyšetřovatele a státního zástupce. Ke gaunerovi si přijde pro peníze pravděpodobně jeden ze spousty věřitelů a pak se dějí věci! Stačí se podívat na reportáž ČT o rezidenci Reskátor jak si pan Gajdošík postavil vilu na cizích pozemcích, bez stavebního povolení a má všechny zákony a úředníky na párku. Ale to ho trápit vůbec nemusí, protože firmam co mu dům stavěli stejně nic nezaplatil, tak proč mít starosti. A kdyby paní mluvčí GIBS dala novinářům více informací k celé kauze, tak by to média vůbec nevysílala, nebo spíše by odvysílala perný životopis pana Gajdošíka a možná by se zjistilo, kteří mafiáni, nebo věřitelé si s ním vyřizují účty. Jenže je lepší pustit do světa pohádku o tom jak zkorumpovaní policajti okradli spořádaného spoluobčana a hned je sledovanost větší!

blooroses ( 3. února 2014 12:04 )

Také mi není jasné co by mohl Gajdošík falešným obviněním policajtů získat. Navíc pokud by sám nebyl zcela čistý, jenom by je tím falešným obviněním proti sobě poštval a přispěl tak k odhalení svých vlastních lumpáren.

uzjsemtudlouho ( 3. února 2014 11:17 )

Křiví policisté si dokáží ledacos zjistit. Je zcela jedno jak věděli , že má Gajdošík v sejfu tolik peněz aby se jim to násilné přepadení a loupež vyplatily. Podstatné je, že ani kdyby byl usvědčený zločinec, neopravňuje to policisty aby se vůči němu, jeho družce a dítěti dopustili těžkého násilného zločinu. Pokud je ti to k smíchu a považuješ za normální aby se policisté dopouštěli zločinů, asi by ses měl léčit.

Zobrazit celou diskusi