Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zázrak! Dívce (16) se neotevřel padák, ale přežila

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ljš - 
29. ledna 2014
14:41

Byl to její první seskok padákem, a málem také poslední. Originální oslava narozenin šestnáctileté Mackenzie Wethington z Texasu málem skončila tragédií. Dívce se neotevřel hlavní padák, přesto ale pád z výšky jednoho kilometru jako zázrakem přežila.

Bylo jí šestnáct a její otec Joe se rozhodl jí k narozeninám splnit sen. Protože v Texasu, odkud pochází, není takto mladým zájemcům skákání povoleno, vyrazili do Oklahomy, kde stačí svolení rodičů.

Mackenzie sice prošla šestihodinovým tréninkem, to ale neštěstí nezabránilo. Joe sice bezpečně přistál na zemi, pak ale jen sledoval, jak se jeho dcera řítí nekontrolovaně k zemi, protože se jí neotevřel hlavní padák.

"Tvrdě dopadla na zem, ale Bůh ji zachytil," řekla serveru Huffington Post její sestra Meagan. "Je to zázračné dítě," dodal její otec.

Mackenzie si při pádu zlámala končetiny, obratle, rozdrtila pánev a způsobila vnitřní krvácení, přesto ale přežila. Leží na jednotce intenzivní péče v Oklahoma City a podle lékařů již dýchá bez pomoci přístrojů.

Dívka prý pád nedává za vinu nikomu z instruktorů. "Myslí si, že to byla její vina, že prostě padák nedokázala otevřít," řekla Meagan.

Majitel společnosti Pegasus Air Sport, Bob Swainson, řekl novinářům, že padák se dívce otevřel správně, ale byla na něm závada, kterou si zatím nedokáží vysvětlit.

Zároveň řekl, že Mackenzie se neřídila pokyny, jak aktivovat záložní padák, které se dozvěděla na školení před seskokem. Podle otce dostávala dívka během seskoku vysílačkou pokyny od instruktora, který ji sledoval ze země. Druhý padák sice nakonec otevřela, ale zřejmě pozdě, tvrdému pádu už nezabránila.

i-one ( 29. ledna 2014 15:51 )

Tak otevrel se ji padak, nebo ne? Cely clanek je napsany tak, ze clovek ma pocit ze padala kilometr volnym padem. Ten zalozni se ji otevrel pozde ale pad to spomalilo, tak se neda tvrdit ze prezila pad z kilometru. To je zas napsane

Zobrazit celou diskusi