Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exekutor vydíral ženu: Že má její syn rakovinu, ho nezajímalo

Vykonavatel soudního exekutora Roman Ř. ženu vydíral. (Ilustrační foto)
Vykonavatel soudního exekutora Roman Ř. ženu vydíral. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
24. ledna 2014
13:02

Před dvěma lety jí udělal ze života peklo. Pár dní poté, co se Lucie Š. dozvěděla, že její sedmiměsíční syn trpí rakovinou, vtrhl do jejího domu vykonavatel soudního exekutora Marek Ř. a začal ji vydírat kvůli dluhu jejího otce.

Přestože otec Lucie Š., který dlužil 300.000 korun, v domě nebydlel, ani mu tam nic nepatřilo, hrozil Marek Ř., že z domu vystěhuje veškerý movitý majetek a kvůli dětem také zavolá sociálku.

Dokonce si na to přivedl partu stěhováků. "Poprosilajsem je, aby si, když půjdou dál, zuli boty. Snažila jsem se jim vysvětlit, že tady mám onkologicky nemocné dítě vyžadující naprosto sterilní prostředí a každá infekce by jej mohla kvůli podlomené imunitě zabít. Bylo jim to fuk, řekli mi na to, že přece nebudou stěhovat v ponožkách,“ řekla podle serveru Novinky.cz Lucie Š. u soudu.

Pod nátlakem nakonec poškozená s přítelem obvolala kamarády a sehnala sto tisíc. "To mu stačilo jako záloha, že nic z domu stěhovat nebude. Musela jsme mu ještě slíbit,  že přijdu na exekutorský úřad stvrdit závazek k uhrazení zbytku otcova dluhu. To jsem nakonec na radu právníků neudělala,“ vypověděla.

Za dva týdny byl ale Marek Ř. v jejím domě znovu a všechny věci nechal skutečně odvézt, přestože jeho nadřízená měla v ruce doklady o tom, že vybavení nepatří dlužníkovi, ale jeho dceři. „Vrátili mi je až po roce a půl a exekutorku za to potrestali pokutou,“ dodala.

Vykonavatel, který byl na základě stížností propuštěn, ale žádnou vinu necítí. „Nabídl jsem poškozené možnost částečné úhrady dluhu, s čímž souhlasila. Sdělila mi, že to zaplatí proto, abychom z domu nic neodvezli. Do ničeho jsem ji nenutil. Z mého pohledu jsem nijak nepochybil,“ hájil se.

Soud v případu zatím nerozhodl, přesto má už mladá maminka to největší vítězství snad za sebou. "Syn je po roční chemoterapii a zatím se to všechno vyvíjí dobře. Jsem za to šťastná,“ řekla.

aanitaa ( 24. ledna 2014 17:33 )

mortis69:

mortis69 ( 24. ledna 2014 16:23 )

Kontr:Kdo byl hnám k odpovědnosti za projekty,které byly zlikvidovány jen pro to,že se rusákům nehodily do krámu,neboť byly nadčasové a převyšovaly socialistický standard.Kdo kdy byl hnán k odpovědnosti za to,že takové rozhodnutí podepsal?Přitom za První Republiky jsme byli strojírenskou evropskou velmocí zásluhou Pana Škody a jen,jen a jen KOMOUŠI ho zašlapali ve prospěch CCCP

manolla1 ( 24. ledna 2014 16:17 )

Vzala bych krysu exekutora - vykonavatele pořádným kladivem po palici..., okamžitě by ho přešla chuť, se takto chovat! Chtěla bych vidět např. soudce, který by měl odvahu mě za to odsoudit. Děje se u nás veliké svinstvo, atd, které přerůstá přes hlavu. Tímto ale nechci říct, že by se dluhy neměly platit, to ne. Ale jsou i jiné možnosti jak dluhy splácet, než taková zvěrstva, která zde paní popisuje! Je to hnus!

manolla1 ( 24. ledna 2014 16:02 )

mortis69 ( 24. ledna 2014 15:26 )

...ale ona to propaganda byla.Taky splácím půjčku,kterou si vzal někdo,co mi ukradl peněženku s doklady.Jsem naštvanej,ale šest litrů mě nepoloží.Navíc nemáš dovolání.Daleko větší hnus je,že nikdo není volán k odpovědnosti za komunistický justiční vraždy ve jménu socializmu

Zobrazit celou diskusi