Už jednou hrozilo, že Jakubiskovi přijdou o střechu nad hlavou. A podle všeho se teď manželé budou muset opravdu poohlédnout po novém bydlení. „Na veřejném výpisu z katastru nemovitostí jsou uvedeny poznámky o vydání exekučního příkazu k prodeji nemovitosti a exekutorském zástavním právu,“ sdělila Blesku mluvčí Exekutorské komory Petra Báčová.

Dvě plus jedna

Jakubiskovi čelí celkem třem exekucím, přičemž dvě jsou v řízení a jedna dosud nenabyla právní moci. „Z Centrální evidence exekucí vyplývá, že proti uvedeným dlužníkům jsou vedeny dvě exekuce. Nařídil je Obvodní soud pro Prahu 4, a to v lednu a únoru 2012 pro částky 1 463 260 Kč a 1 531 170 Kč bez příslušenství a nákladů,“ potvrdila Báčová.

Poslední, třetí exekuce je ze září letošního roku a týká se obchodního podílu Jakubiskové ve společnosti Jakubisko film, s. r. o. „Vzhledem k tomu, že se toto řízení v Centrální evidenci exekucí nezobrazuje, lze uvést, že dosud není pravomocné,“ míní mluvčí Exekutorské komory. Dost možná půjde o dluh Jakubiskových u slovenské OTP banky, jenž činí astronomických 85 milionů korun!

Obrana útokem

A co na to říká sama producentka Deana? „Raději kontaktujte mého právníka,“ doporučila. „Exekuce vedeme v patrnosti a děláme patřičné kroky k jejich vyřešení,“ sdělil Blesku advokát Viktor Pavlík.

Producentka a režisér: Rána za ranou...

Deana to opravdu nemá jednoduché. Před pěti lety natočila nejdražší film v historii Bathory, který se vyšplhal na 300 milionů korun, a dodnes prý dluží peníze lidem ze štábu. Přesně před dvěma roky čelila hrůze, kdy nešťastnou náhodou zabila svým vozem člověka, a teprve před měsícem stanula před soudem, od kterého odešla s podmínkou a zákazem řízení na čtyři roky. A zřejmě nikdy nezapomene na strach o svého manžela, který podstoupil transplantaci srdce. Takhle si asi slovenští manželé podzim života nepředstavovali...

Fotogalerie
7 fotografií