Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Luxusní ostrov českého boháče: Týdenní dovolená za 4 miliony! Turisté žasnou

Autor: simao - 
23. ledna 2014
14:18

Miliardář Šmejc si žije jak v pohádce. Jeden z nejbohatších Čechů totiž otevřel luxusní dovolenkový resort na Maledivách. Zabral si pro sebe celý ostrov, kde na turisty čeká jedinečné exotické zázemí. Ráj za hubičku? Nikoli, týden vyjde pekelně draho. V přepočtu i na více než 4 miliony korun!

Jsou to obrazové orgie. Při pohledu na luxusní resort na ostrůvku Velaa s jeho palmami, bílými plážemi a blankytným mořem se nejeden člověk zasní. Zvlášť v době, když do Česka dorazila zima. Za tímhle rájem na zemi přitom stojí český miliardář! Vybudoval jej Jiří Šmejc, podle časopisu Týden 10. nejbohatší Čech s odhadovaným majetkem 9 až 11,5 miliardy Kč.

V prosinci otevřený hotelový komplex v souostroví Maledivy přišel Šmejce údajně na několik miliard. Služby jsou zde na velmi vysoké úrovni. Dostanete se sem hydroplánem a turisté mají na výběr ze 45 vil, zařízených v high-standardu a se soukromou pláží. A také ze tří restaurací a dvou barů.

Pro náročnou klientelu

Jídlo pro hosty připravuje francouzská šéfkuchařka Adeline Grattard, pyšníci se Michelinskou hvězdou a po odpolední siestě si čas můžete ukrátit ve welness a lázních, při soukromé lekci jógy, vodních sportech včetně plachtění, v golfové akademii na devítijamkovém hřišti, nebo během pozorováním delfínů a potápění v Indickém oceánu s bohatým podmořským životem.

Nejedná se však o zábavu pro chudé. Týdenní dovolená v největší vile až pro 10 lidí se může vyšplhat podle britského Daily Mailu na 126 tisíc liber, tedy více jak na 4 miliony korun! Skromnější klientela ocení, že noc se snídaní začíná na 33,5 tisících korunách.  

Bývalý partner Petra Kellnera z PPF Šmejc má na ostrově i svou vlastní rezidenci. Dámy však mají smůlu, je již ženatý - v roce 2007 si v Praze vzal svou někdejší asistentku Radku.

První ohlasy turistů

Na Šmejcův ráj se již začaly scházet reakce i od turistů, kteří měli to štěstí a stihli jej od zahájení provozu navštívit. "Věřte mi, jsem velmi náročný člověk.. Ale všechno je prostě perfektní. Středisko je zbrusu nové, takže vše uvnitř je nové, svěží a nablýskané. Žádné škrábance, žádné praskliny, vůbec nic neničí dokonalý dojem," píše na webu tripadvisor.com uživatel Timur. "Samozřejmě se náklady sčítají velice rychle, ale nikdy jsem nelitoval jediného dolaru utraceného ve Velaa," dodává.

"Bydleli jsme v tomto krásném letovisku přes Nový rok a naše dovolená byla prostě úžasná. Mnoho zdejších středisek otevře předtím, než jsou na to skutečně připravená. Tady bylo vše dokonalé. Vily jsou jedny z nejhezčích na Maledivách," napsal další z nadšených turistů společně s jasným přáním: "Nemohu se dočkat, až se tam vrátím." Na negativní reakci prozatím nenarazíte. Komu by se ostatně chtělo z ráje pryč.

dekatlon.je.tchurak ( 23. ledna 2014 23:08 )

mazej za fotrem,ten ti ho vykouří ty buze.rante

bravissimo ( 23. ledna 2014 22:47 )

Neříkej mi tati, když mě kouříš. Vím, že to máš těžké, vyznat se v tom...

bravissimo ( 23. ledna 2014 22:46 )

Neříkej mi tati, když mě kouříš. Vím, že to máš těžké, vyznat se v tom...

dekatlon.je.tchurak ( 23. ledna 2014 19:04 )

a ty mě taky polib pr(_I_)l pí.čo

dekatlon.je.tchurak ( 23. ledna 2014 19:03 )

polib mi pr(_I_)l pí..čo

Zobrazit celou diskusi