Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Horor v ráji! Letadlo s Čechy uvízlo v Dubaji! 14 hodin čekali v letištní hale

Boeing 737-800 společnosti Travel Service uvízl kvůli vážné technické závadě na letišti v Dubaji.
Boeing 737-800 společnosti Travel Service uvízl kvůli vážné technické závadě na letišti v Dubaji.  (Autor: Travel Service)
Autor: lvi - 
9. ledna 2014
13:52

Teprve tři roky starý Boeing 737 – 800 uvízl na letišti v Dubaji kvůli technické závadě na palivovém systému. Pro 127 českých cestujících to znamenalo nedobrovolný nocleh v „tranzitu“ letiště, jelikož společnost musela poslat do Dubaje nový spoj!

Letadlo původně mířilo ze Srí Lanky přes Maledivy a Dubaj do Prahy. Společnost se však rozhodla letoun kvůli závažným technickým problémům odstavit. Cestující tak byli nuceni strávit na letišti pře 14 hodin.

„Mohu potvrdit, že před plánovaným odletem z Dubaje byla u tři roky starého letadla Boeing 737-800 zjištěna technická závada na palivovém systému. Bezpečnost cestujících a posádky je vždy prioritou. Letadlo muselo být odborně prohlédnuto a na odstranění závady okamžitě začali pracovat technici. Bohužel se ukázalo, že odstranění závady vyžaduje dlouhou dobu, rozhodli jsme se tak vypravit do Dubaje náhradní letadlo,” potvrdila Blesku.cz mluvčí Travel Service Vlaďka Dufková.

„Během čekání na náhradní letadlo bychom 127 cestujícím rádi poskytli ubytování na hotelu, bohužel z důvodu velké časové náročnosti imigračních procedur (cestující nemají víza pro vstup do země a je nutno vyřídit vstupní víza) jsme tuto variantu nemohli realizovat a cestující zůstali během čekání na náhradní letadlo v tranzitní zóně letiště. Věřte, že jsme dělali maximum,” dodala Dufková.

Prokletý let?

Někteří cestující si ale stěžovali, že letoun nabral téměř hodinové zpoždění už na Srí Lance. Spekulovali dokonce o tom, že závada mohla vzniknout právě tam a po opravě se to společnost „rozhodla zkusit“ přeletět. To však Dufková rezolutně odmítla.

Před plánovaným odletem z Colomba při pojíždění došlo u jedné z cestujících ke zdravotní indispozici a byl nutný lékařský zásah. Zpoždění činilo asi hodinu a padesát minut.

„Nyní už je všech 127 cestujících na cestě z Dubaje do Prahy. Letí zmíněným náhradním strojem. Původní letoun se stále opravuje,“ uzavřela Dufková.

mareknovak00 ( 10. ledna 2014 15:18 )

odkaz zde http://bit.ly/1cO8n53

mareknovak00 ( 10. ledna 2014 15:15 )

Pani Věro, máte pravdu. Všichni cestující mohou žádat o odškodnění. Naše společnost se tímto zabývá. Více info naleznete na www.skyrefund.com . Zatím působíme mimo ČR, ale službu poskytujeme pro celou EU. Případně pište dotazy přímo zde. www.skyrefund.com

vera.soldan ( 9. ledna 2014 22:38 )

Vsichni cestujici mohou zadat po cestovni spolecnosti odskodneni ve vysi min. EUR 600. Pokud nevite jak presne, napiste: https://ec.europa.eu/citizensrights/?lang=cs . Vice informaci ziskate na: http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_cs.htm

kozrz ( 9. ledna 2014 17:52 )

Tak já vám p.i.t.o.m.c.i z Blesku řeknu co se přihodilo, žádná vážná závada, ale při plnění paliva v Dubai došlo k přeplnění nádrží a průniku paliva do nitrogen systému palivových nádrží a to je vše, teď se řeší výměna zpětných ventilů nitrogen systemu.

andreslawicky ( 9. ledna 2014 16:21 )

Jen lůza co si koupila zájezd za 25 tisíc čekala let 1.třídou a na letišti šampaňské a jahody

Zobrazit celou diskusi