Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z nebe pršely peníze! Bankovky za 24 milionů zablokovaly dopravu

V Dubaji se z nebe snášely bankovky za 24 milionů korun.
V Dubaji se z nebe snášely bankovky za 24 milionů korun.  (Autor: YouTube.com)
Autor: ČTK - 
25. února 2015
09:11

Obyvatelům Dubaje ve Spojených arabských emirátech jako by se splnil životní sen, když z nebe začaly pršet bankovky v celkové hodnotě kolem milionu dolarů. Pětisetdirhamové bankovky (asi 4 200 korun) snášející se z oblohy v centru Dubaje vyvolaly značný zmatek; auta začala zastavovat a jejich řidiči vyskakovali a chytali poletující oběživo.

Peníze hnané silným větrem padaly z nebe několik minut. „Pršely nám tu peníze,“ řekl novinářům jeden z místních obyvatel. „Byly to pětistovky, ty mají hodně velkou hodnotu. Spousta lidí vyskákala z aut, aby si je posbírala. Tohle se nestává každý den. Všichni z toho byli překvapení,“ dodal.

Kuriózní případ se odehrál 11. února, ale do světového tisku se informace o něm dostala až nyní. Dosud se nepodařilo najít žádné vysvětlení, odkud a proč se finanční déšť v Dubaji spustil.

Podobnou scénu zažil v prosinci loňského roku Hongkong, když se na silnici převrátila dodávka s téměř šesti miliony dolarů v hotovosti. Přestože v tomto případě bylo jasné, že peníze poletující vzduchem pocházejí z bezpečnostních schránek v dodávce, lidé se snažili posbírat jich co nejvíc.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi