Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Extrémní bouře v Británii si vyžádala 7 mrtvých: Vlny vysoké jako domy!

Autor: evk, piffk - 
7. ledna 2014
17:51

V posledních dnech se jihozápadní část Velké Británie potýkala se zuřivou bouří a následnými povodněmi. Ať už hloupost, nebo touha po adrenalinu nutila lidi dostat se co nejblíže zuřivým vlnám, které byly často vysoké jako domy.

Bouře a následné povodně si vyžádaly nejméně 7 mrtvých. Po úderu silné bouře dál Velká Británie bojuje se záplavami a situace se zřejmě brzy výrazněji nezlepší, protože meteorologové v oblasti jižní a jihovýchodní Anglie předpovídají nové intenzivní srážky. Stav ohrožení dál platí také na atlantském pobřeží, které ve Francii, Španělsku a Portugalsku bičuje vlnobití.

V Británii nejvyšší stupeň povodňového nebezpečí platí na třech místech v hrabství Dorset. Počasí nicméně dělá radost surfařům. Podle deníku The Independent jich nyní do Anglie míří celá řada kvůli mimořádně vysokým vlnám.

Britské úřady v pondělní bilanci uvedly, že povodně od konce prosince vytopily na 2000 domů a způsobily smrt sedmi lidí. Postiženy byly zejména obce blízko pobřeží, kde obyvatele trápily nejen rozvodněné řeky, ale i silný příliv a prudké vlnobití. Povodňové nebezpečí dál panuje na více než 120 místech, ale většinou jde o varování nižšího stupně.

Ze situace na celém světě je na tom Česká republika s počasím velmi dobře. Proto příznivci zimy a zimních sportů nemusí tolik zoufat a děkovat za "slabý" projev zimy a rekordní tepla v zimním období.

_banderas ( 7. ledna 2014 23:24 )

Pozdě, ale přece.

_banderas ( 7. ledna 2014 23:22 )

Je mi z toho špatně. Dozvěděla jsem se to pozdě. A stejně s tím nic neudělám. Jsem trubka, protože, to trvá už od roku 2000.

_banderas ( 7. ledna 2014 23:18 )

ANO CHEMTRAILS, NÁM DĚLÁ POČASÍ, VŠIMNĚTE SI V CELÉM SVĚTĚ. Amerika mínus 30, Austrálie plus50, my žádný sníh, když se podívám na oblohu, tak letadla protkávají oblohu chemtraisem, pravidelně.

Zobrazit celou diskusi