Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pozor, jede Putin! Dal si svařák na sjezdovce. Přiletí i Zeman?

Autor: simao, ČTK - 
3. ledna 2014
14:16

Ruský prezident Putin pokračuje v kontrole sportovišť pro letošní olympiádu v Soči. Tentokrát se vydal na sjezdovku do horského střediska Laura. Zalyžoval si i s premiérem Medveděvem a poté poseděli u svařáku. Do Ruska na olympiádu přitom řada politiků nechce přicestovat. Zato Miloš Zeman se tomu nebrání. 

7. února propukne u černomořského města Soči zimní olympiádu, a tak je třeba vše pořádně zkontrolovat. Do akce vyrazil i prezident Putin, který si spolu se šéfem ruské vlády Medveděvem užil parádní lyžovačku.

Obloha jak vymetená, svítící sluníčko, sněhové podmínky solidní. "Prezident Putin několikrát sjel sjezdovky lyžařského střediska Laura, určeného nejen pro profesionální sportovce, ale i amatéry," napsala státní agentura ITAR-TASS. Putin se však vrátil do známého prostředí, lyžoval zde prý už několikrát. "A tak jsou mu zdejší svahy dobře známy a jejich zdolání mu nečinilo větší potíže," dodala ruská agentura.

Putinova totální inspekce u svařáku

Posezení nad svařákem pak vykouzlilo na Putinově tváři úsměv. Co na tom, že v 700 kilometrů vzdáleném Volgogradu dnes končil smutek za oběti prosincových teroristických atentátů. Rusko v čele s Putinem nyní hledí vstříc lepším zítřkům. Obavy z terorismu se však před olympijskými hrami zahání těžko. Do her však Rusko investovalo miliardy. A tak prověrky pokračují. Putinův mluvčí Peskov vzkázal, že chce prezident v areálech v Soči provést "totální inspekci připravenosti olympijských objektů a infrastruktury na olympiádu", jak napsala agentura Interfax. Zajímat se prý bude především o případné "nedodělky".

Zeman do Soči poletí

Rozhodnutí uspořádat zimní olympiádu na jihu země, v subtropickém pásu, však od počátku budí údiv i kritiku. Kritické ohlasy však nastaly i po ruském zákonu proti propagaci homosexuality. Během ruské recepce státníků v Soči tak bude na protest proti údajnému porušování lidských práv řada politiků chybět. Třeba německý prezident Joachim Gauck. chybět bude třeba i francouzský prezident Hollande. Zato český prezident Miloš Zeman by neměl v Rusku chybět. Bojkot již v prosinci odmítl, chce podpořit české sportovce.

namoroman ( 3. ledna 2014 16:04 )

Však až umře, tak to možná uvidíme...kdo ví...opozice placená od jinud si pomalu získává potřbné pozice-pomalu ale jistě...

namoroman ( 3. ledna 2014 16:02 )

A má tam jít pěšky??

hu11 ( 3. ledna 2014 15:56 )

Zeman poletí lyžovat

jezulinka ( 3. ledna 2014 15:24 )

Máte naprostou pravdu!!! Ještě se Rusové nedali sežrat za živa jak ostatní...

namoroman ( 3. ledna 2014 15:12 )

Ať je Olympiáda svátkem sportovců a ne ať je politickou exhibicí bojkotujících politiků!!! To už tady bylo a letos budou mít mocní příležitost to napravit. Pokud budou ovšem mít zájem,,, Putin nezapadá do schématu a Rusové mohou být hrdí na něj i na sebe, protože je jejich elity neprodaly, tak jako ty naše...

Zobrazit celou diskusi