Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Psí láska dojímá internet: Pes ve dne v noci hlídá dvoutýdenní miminko

Autor: šim - 
3. ledna 2014
12:59

Pes je nejlepší přítel miminek! To dokazuje série dech beroucích fotek novopečené maminky, která nafotila svého psa jménem Zero, jak se ve dne v noci něžně stará o její dvoutýdenní dceru River a hlídá ji.

Pejsek Zero bere roli ochránce naprosto vážně. U malé holčičky téměř bez ustání leží, nechá se od ní hladit po čumáku, když dítě natáhne směrem k psovi ručičku.

Můj pes se rozhodl, že naše dcera je prostě jeho a nehne se od ní na krok,“ napsala maminka pod fotografie, které vyvěsila na internetu.

Zero nespouští z miminka zrak. Když dítě usne na gauči, pejsek u něj ochranářsky sedí a hlídá. Když miminku rodiče mění pleny, je přítomen také. Je na pozoru, i když ji chová tatínek, akdyž ho hlídání holčičky unaví, jednoduše si lehne na její deku a spokojeně s ní spí.

Šiba

Šiba nevyhledává konflikty, ale na druhou stranu je schopná si bránit své území i před mnohem větším psem, což se jí často stává osudným. Pro tuto svou neohroženost byla v Japonsku používána k lovu i na tak velká zvířata jako jsou jeleni či medvědi. Dnes je šiba využívána spíše jako pes společenský. Ráda si hraje s dětmi, a přestože to není typický pes pro výcvik, naučí se velmi rychle všelijaké „cirkusové“ kousky. (Zdroj Wikipedia.org)

itartas ( 4. ledna 2014 10:34 )

..jste se chlamali svoji vlastni blbosti pani krotitelko psu....

itartas ( 4. ledna 2014 10:33 )

Autor clanku by mel prihodit taky nejake info o tom, jak vypadaji hlavicky deticek po pokousani psem a taky rodice kteri skoncili na psychine pote co jim pejsem zahryzl potomka.

smidtova ( 3. ledna 2014 16:20 )

No, mne osobně by zajímalo, kolik jste měl sám v životů psů v rodině....

evita5555 ( 3. ledna 2014 15:00 )

Isteže to má svoje hranice, ale náš pes učil vnučku aj chodiť, chytila sa ho za chlpy a pomaly spolu vstávali. Nie vždy sa to síce podarilo, ale snažili sa obidvaja a my sme sa šúlali od smiechu. Sudedov pes kólia strážil ich malého aj okolo bezénu a nedovolil mu utiect z dvora. Ale to bol mimoriadny unikát. Pokiaľ sa ľudia aj pred narodením dieťaťa chovajú ku psovi ako ku psovi, tak dieťa len doplní smečku a nič mu nehrozí.

andys8 ( 3. ledna 2014 14:52 )

Jasně, opět přitroublé názory odborníka..V procentech -kolik dětí utýrají k smrti vlastní rodiče a kolik jich zakousne vzteklý pes. Myslím, že je to jasný.

Zobrazit celou diskusi