Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Obětí po atentátech v Rusku přibývá: Přes noc zemřeli další lidé!

Autor: shp, ČTK - 
31. prosince 2013
08:32

Obětí po krvavých teroristických útocích přibývá! Na 33 mrtvých vzrostla bilance dvou teroristických útoků v jihoruském Volgogradu. V noci na dnešek zemřeli tři z více než stovky zraněných lidí.

V nemocnicích stále zůstává více než šest desítek lidí. K atentátům se dosud nikdo nepřihlásil. Bombové útoky otřásly Volgogradem v neděli a v pondělí. Nedělní exploze na vlakovém nádraží si podle nejnovější bilance vyžádala 16 obětí, dosud oficiální statistika uváděla 14 mrtvých.

V pondělí obdobná exploze zcela zdemolovala jeden z městských trolejbusů. Počet mrtvých v důsledku tohoto atentátu vzrostl na 18. Teroristické údery vyvolaly otázky o bezpečnosti v zemi, která bude v únoru v jihoruském Soči hostit zimní olympijské hry.

Prezident Vladimir Putin již nařídil posílit bezpečnostní dohled v celé zemi, bezpečnostní složky uvedl do zvýšené pohotovosti a ředitele ruské kontrarozvědky (FSB) Alexandra Bortnikova odeslal do Volgogradu.

Předseda Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomas Bach vyjádřil v dopise adresovaném Putinovi přesvědčení, že Rusko je schopné zajistit bezpečnost sportovců i návštěvníků her. Atentáty Bach podle RIA Novosti označil za "odporný útok na nevinné lidi".

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dr.x.crement ( 31. prosince 2013 11:58 )

Tož... nyní jet na olympiádu do Soči ...jedině za trest....... Každý,kdo dojede domů zdravý si oddechne. Není čas na sportování,je čas na boj. Zdá se,že jsme na Titaniku,ale na horní palubě se ještě tančí.

namoroman ( 31. prosince 2013 11:20 )

Ty si jistě myslíš, že Rusové ještě skáčou po stromech, žerou kořínky a bydlí v zemljance, že?! A to si myslíš, víš to a nebo se nás o tom snažíš přesvědčit?

rezacek ( 31. prosince 2013 10:38 )

Zřejmě v tom autobuse byl revizor. A takhle to dopadlo.

zabibol ( 31. prosince 2013 10:28 )

To se nedím. Při úrovni ruských nemocnic. To je člověk bez peněz předem mrtvola.

namoroman ( 31. prosince 2013 08:56 )

Nechtěl bych být záchranářem nebo doktorem, kteří ošetřují ty zraněné! Asi to musí být hodně smutná činnost, i když pomoci někomu je záslužné a uspokojující, ale vědět, že někomu-člověku třeba už nemohu pomoci a nemám ty možnosti abych mu pomohl, to musí být strašně smutné a deprimující.

Zobrazit celou diskusi