Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Otec (60), syn (37) i vnuk (2) se jmenují stejně. Silvestr slaví tři Silvestři

Autor: Slávka Červená - 
31. prosince 2013
10:01

Trojnásobný důvod k oslavě Silvestra budou mít u Mikuláštíků na Vsetínsku. Slavit příchod nového roku a hlavně svůj svátek budou otec (60), syn (37) i vnuk (2) na horské chatě Búřov, kde rodina prostředního Silvestra bydlí.

„Na Silvestra se těšíme, je to přece jediný svátek na světě, který se slaví napříč zeměkoulí,“ poznamenal nejstarší z rodinného klanu. Silvestr se ale vždy nejmenoval. Narodil se doma a do rodného listu byl zapsán jako Vlastimil, jak si rodiče přáli.

„Druhý den přišel strýc a prohlásil – takové rozmazlené jméno? Dejte mu pořádné. Třeba Silvestr. A tak jsem byl v kostele pokřtěn na Silvestra a všichni mi tak říkali,“ vzpomínal. Problém nastal, až měl dostat občanku. Brečel, že Vlastik být nechce, tak ho nechali přejmenovat. Když se mu narodil syn, bylo jasné, jaké dostane jméno. „Dva Silvestry má v rodině i můj bratr. Tak už je nás pět,“ dodal.

Manželka mi nevěřila

„Když jsem potkal na lyžařském svahu budoucí ženu, musel jsem jí ukázat občanku. Kde kdo taky vtipkuje, zda je herec Sylvester Stallone příbuzný. Odpovídám, že je to můj slabší bratr. Život s takovým jménem je hned trochu veselejší,“ smál se Silvestr junior a škádlil nejmladšího Silvestra (2). Dnes večer i s hosty chaty pozvednou číše, aby si připili na jmeniny i Nový rok, do kterého si přejí především zdraví.

Video Tři generace Silvestrů - Slávka Červená
Video se připravuje ...

libor123 ( 31. prosince 2013 12:30 )

Tak nejen těmto Silvestrům ale i všem ostatním hodně zdravíčka štěstíčka a ať se jim daří.

danoch ( 31. prosince 2013 10:37 )

No tak to zpráva dne!

Zobrazit celou diskusi