Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena se odpálila na nádraží a zabíjela nevinné: Toto je tvář černé vdovy (†26)!

Autor: shp, ČTK - 
29. prosince 2013
17:53

Na nádraží v ruském Volgogradu přišla s jediným cílem – zabíjet! Kvůli nenávisti byla ochotna položit vlastní život, což se stalo. Plán jí však nevyšel, jak očekávala. Černá vdova Oksana Aslanovova (†26) uviděla u detektoru kovů policistu, zazmatkovala a odpálila se předčasně...

Možná to, že jí plán nevyšel, zachránilo život dalším lidem. V nemocnici po výbuchu skončily víc než tři desítky lidí! Nejméně patnáct lidí na místě výbuchu zemřelo!

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil. Vyšetřovatelé však na místě činu našli hlavu pravděpodobné útočnice a identifikovali ji předběžně jako Oksanu Aslanovovou z Dagestánu. Rusko se léta potýká s povstáním na severním Kavkaze, kde boj vedou zejména islámští radikálové, kteří čas od času udeří i v hloubi Ruska.

Video Kamery zachytily výbuch přímo na nádraží! - Reuters
Video se připravuje ...

Zmatkovala kvůli policistovi

Podle dosavadních zjištění vyšetřovatelů trhavina explodovala u jednoho ze vchodů do nádražní budovy, poblíž detektoru kovů. Útočnice podle všeho zazmatkovala, když u detektoru spatřila policistu a aktivovala rozbušku.

Agentura Interfax přinesla informaci, že Aslanovova není atentátnicí a na nádraží byla náhodou. Podle policejního zdroje je prý podezřelým muž, který měl výbušninu v batohu. Tuto informaci však úřady nepotvrdily.

„Slyšeli jsme zezadu hlasitou ránu, viděli jasný záblesk a pak už jsme leželi na podlaze,“ popsala očitá svědkyně moment výbuchu pro agenturu ITAR-TASS. „Lidi leželi na zemi, křičeli a prosili o pomoc,“ řekl televizní stanici Rossija 24 další ze svědků.

Video Sebevražedný atentát na nádraží zabil desítky lidí - Reuters
Video se připravuje ...

Ve Volgogradu jde za posledního čtvrt roku už o druhý sebevražedný útok, atentátnice v autobuse zde v říjnu zabila šest lidí a sebe. Pachatelkou tehdy byla Dagestánka Naida Achijalovova, manželka jednoho z extremistických vůdců Dmitrije Sokolova.

petrson71 ( 30. prosince 2013 08:41 )

Putin jim nakope ty jejich ***e

anka ( 30. prosince 2013 00:37 )

Truman naridil pouziti jaderne zbrane a) protoze Japonsko napadlo USA, protoze japonci byli odhlodlani bojovat do posledniho muze - tak tim zachranil zivoty na obou stranach....ted je situace uplne jina. Naprosto souhlasim s kobylou, ze je to naprosty nesmysl....Navic tech samovrazednych utoku by meli jak mravencu. Nasili plodi zase jenom nasili.

lennne ( 29. prosince 2013 22:52 )

S vojenskou vyzbroji nefantaziruje...zbytek se uvidi .

lennne ( 29. prosince 2013 22:50 )

nepomlouvam, vyjadril se v tom duchu, ze mame napodobit Francii a dat islamistum volny pristup i proti obecnemu postupu EU...chce jen a jen prachy, je mu jedno co sem turci a arabove zatahnou za nabozensky hnuj. / jeho zajem - Turecko, Dubai/

rbwtrnava ( 29. prosince 2013 22:09 )

ich nie je vela a toto bola posledna z rodiny, takze nejde o nejaku rozsiahlu siet. hanba im je, ze utocia na bezbrannych. len aby takto nevymielali mozog tym dvom momentalne unesenym ceskam, takze pozor na ne, ked ich vratia spat. a oni ich vratia...

Zobrazit celou diskusi