Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřešovaný Čech na Novém Zélandu: Odešel jako surfař, napsala jeho sestra

Autor: Vlaďka Hradská - 
27. prosince 2013
05:01

Čech, po kterém pátrali od Štědrého dne policisté i dobrovolníci na Novém Zélandu, je sportovec a dobrodruh Miroslav Tvaroh (34) z Českého Krumlova. Jeho tělo bylo nalezeno pod jedním z útesů poblíž Castle Rocku.

Rodina už bylo o jeho smrti informována s tím, že se čeká na potvrzení identifikace. Zatím není jasné, jestli se zřítil z útesu nebo zemřel při surfování.

„Máme smutnou zprávu, že Míra už tu bohužel není mezi námi. Odešel jako surfař, vzpomeňte si, prosím, na něho,“ napsala na sociální síť jeho sestra Radka. Mirkovými přáteli jeho smrt otřásla.

„Byl to sportovec tělěm i duší. Byl odchovancem klubu FK Slavoj Český Krumlov. Hrál nohejbal i beachvolejbal,“ vzpomínal jeden z jeho bývalých spoluhráčů. Na oficiálních stránkách českokrumlovského klubu se objevilo oznámení: Smutná zpráva přišla během vánočních svátků. Náš dlouholetý spoluhráč a kamarád Míra Tvaroh už bohužel není mezi námi. Odešel jako surfař na Novém Zélandu.:-(

Tvaroh žil na Novém Zélandu od roku 2005. Hrál tam i fotbal a dokonce trénoval žáky. Na Štědrý den ráno odešel ze svého domova v Castlepointu surfovat. Policii zalarmovala jeho partnerka, když se večer nevrátil. Jeho smrt velmi zasáhla Mirkovy kamarády v zahraničí.

Někteří z nich si jako projev smutku a sounáležitosti změnili po zprávě o jeho smrti profilovou fotku na sociální síti Facebook. Vyměnili ji za snímek s věčně usměvavým a větrem ošlehaným Mirkem. Udělal to například Angličan Paul Ryder z Nového Zélandu či fotbalista George Jermy, který žije na Fiji. Waisake Sabutu pod profilovou fotkou, kde je s dalším kamarádem a Mirkem uprostřed, napsal: R.I.P. Merik Miroslav Tvaroh.

valdom_hayzle ( 27. prosince 2013 12:23 )

Mě by daleko víc zajímalo, co dělá Anička s Dlaničkou o vánocích v Indii o nich ani písmenko

valdom_hayzle ( 27. prosince 2013 12:19 )

Ty kvůli němu brečíš celé dopoledne, co wemeno?

ivoadler ( 27. prosince 2013 11:21 )

Kdo pěstuje adrenalinové sporty, musí být dobrodruh. Ale trochu to přehnal.

jity ( 27. prosince 2013 10:00 )

Nic ošklivého na něm nebylo, za to budeš asi nějaký zamindrákovec. Fuj tajbl.

lunatic ( 27. prosince 2013 09:59 )

Nezáleží přeci na tom,v jaké podobě se vydáme na cestu do PEKLA ;zda jako politik,který se účastní mítinku na němž je na něj spáchán atentát,anebo "surfař",který neudrží rovnováhu ... a spadne?? z útesu,/článek jsem ani nečetl - již mě to nudí/-myslím líčení všelikerých "dramat" - člověk pak lituje,co všechno mohl prožít ... kdyby nebyl líný ...

Zobrazit celou diskusi