Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zmizelý Čech na Novém Zélandu: Policie již vyrozuměla rodinu.

Čech, který se usadil na půvabném Novém Zélandu, beze stopy zmizel. Poblíž Castle Rocku našli tělo, nejspíš bude právě jeho.
Čech, který se usadil na půvabném Novém Zélandu, beze stopy zmizel. Poblíž Castle Rocku našli tělo, nejspíš bude právě jeho.  (Autor: profimedia.cz, reprofoto The Dominion Post)
Autor: ČTK, lm - 
26. prosince 2013
09:39

Novozélandská policie objevila nedaleko města Castlepoint tělo muže. Mohlo by jít o českého občana Miroslava Tvaroha, kterého pohřešují od Štědrého dne. Policie již kontaktovala rodinu. Dozvěděli se něco?

Tělo zatím nebylo identifikováno, policie však podle tamních médií již informovala rodinu českého občana. Policie z Mastertonu, která se případem zabývá, ČTK potvrdila, že jde o českého občana. Podle předchozích informací by mohlo jít o Miroslava Tvaroha, který se od Štědrého dne pohřešuje.

Čtyřiatřicetiletý Miroslav Tvaroh, který žil na Novém Zélandu od roku 2005, odešel ze svého domova v Castlepointu 24. prosince v sedm hodin ráno. Jeho partnerka zalarmovala policii, když se toho dne večer nevrátil domů.

Do pátrání se zapojila policie i dobrovolníci, kteří celou středu pročesávali oblast kolem pobřežního města. Práci jim ztěžoval silný vítr. Vrtulník dnes ráno objevil tělo mrtvého muže pod jedním z útesů. "Našli jsme tělo muže. Zatím nemůžeme potvrdit, že jde o českého občana," řekl zástupce policie ve městě Masterton, jehož policejní útvar se případem zabývá. Policie se domnívá, že muž zemřel po pádu ze skály. Příčinu smrti ale ještě musí potvrdit soudní lékař.

Jak uvedla mluvčí českého ministerstva zahraničí Johana Grohová, zprávu zaznamenali pouze v médiích. "Náš zastupitelský úřad nebyl požádán o spolupráci," řekla. Nový Zéland spadá pod velvyslanectví v Austrálii a v působnosti má rovněž ostrovy v Oceánii. "V případě potřeby budeme podnikat standardní kroky při úmrtí občana v zahraničí," dodala mluvčí. Úřad může pomoci například s pohřbením osoby v místě úmrtí nebo s přepravou lidských ostatků do České republiky.

Čech Miroslav Tvaroh přijel na Nový Zéland před osmi lety, původně tam chtěl zůstat pouze na kratší dobu a pracovat. Uspěl ale jako fotbalista v místní soutěži a v zemi se usadil.


Zvětšit mapu

jity ( 26. prosince 2013 20:44 )

Jasně každý má sedět doma na zadku a cpát se od rána, jako bezedný a zakládat na sádle. Možná to tak děláš ty, ale každý takový není, jsou lidé, kteří dokonce sportují a potřebují pohyb k životu. Doma na gauči by se neutopil, ale zase po přežrávání by mohl dostat třeba infarkt.

dobrotka ( 26. prosince 2013 17:45 )

Proc neni telo identifikovano? To nemuzou pozadat pritelkyni, se kterou zil a ktera prave zavolala policajty, aby vyhlasili patrani? Rodine uz nadosmrti budou Vanoce pripominat tuhle nestastnou udalost Skoda kluka mladeho, uz se nedozvime, jestli treba neskocil sam a nebo to byla nestastna nahoda Ale to uz je jedno

najmudrejsi ( 26. prosince 2013 15:34 )

Ake zahhadne, co je na tom zahadne? Tak ako desiatky jeho predchodcov, nemal mozog v hlave, precenil svoje schopnosti a drbol zo skaly... Tak ako jeden u nás naposledy jeden co umrel vycerpanim v Tatrach http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/214933/v-zapadnich-tatrach-zemrel-cesky-turista-podlehl-v ycerpani-pri-sestupu.html Cesi su hrozny partaci pri pive, ale inak hnus, vyseru sa na kamarata. Ako to bolo s tym ministrom Vavrouskom, ten umrel tiez u nas. Ale, aby som nebol nacionalista, Cesi radi chodia umierat do celeho sveta, do Chorvatska, juznej Ameriky tak rozne. Ako tento: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/198997/cesky-turista-50-prezil-v-tatrach-pad-z-50-metru.h tml Ako sa da spadnut cez zabradlie, no tak ze ho blb preliezol, asi fotil panoramata

arne127 ( 26. prosince 2013 15:33 )

Nelituji ho měl sedět na zadku doma každému kdo někde leze ať se potom nedíví rodina zase o jednoho magora méně

cinderella1 ( 26. prosince 2013 15:15 )

To je srandy kopec, co?

Zobrazit celou diskusi