Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Devítičlenná rodina před Vánoci vyhořela: Přišli o dům a bydlí v hospodě!

Rodině pomáhá spoustu dobrých lidí.
Rodině pomáhá spoustu dobrých lidí.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: Slávka Červená - 
18. prosince 2013
06:16

Těšili se na Vánoce, a zatím prožívají kruté chvíle. Devítičlennou rodinu z Hoštic na Kroměřížsku připravil oheň o střechu nad hlavou.

„Hlavně že žijeme. Přivezla jsem partnera z nemocnice. To je pro mě největší dar,“ říká Miroslava Soukupová (37). Mirka a Stanislav Kehm (44) se představám o běžné rodině vymykají. Ona i on mají v péči z prvního manželství každý tři děti. Nejmladší Pavlínku (3) mají spolu.

Aby se početné rodině dobře žilo, před třemi lety si koupili domek a postupně ho opravovali. Letos dva dny po Mikuláši ale přišlo ohnivé peklo. Z průjezdu se v podvečer začaly šířit plameny. Brzy spolykaly celou střechu. „Šlo to strašně rychle. Chtěl jsem zachránit březí kravku. Chlév už hořel. Uvnitř na mě spadl trám, ale zachránil jsem ji,“ líčí Stanislav. Na rukou a zádech utrpěl popáleniny II. stupně a nadýchal se zplodin. Blesk byl u toho, když se po týdnu vrátil z nemocnice. „Jsem moc ráda. Jsou to velké nervy. Nemáme vůbec nic. Ale nevzdáme to. Začneme znovu kvůli dětem. Ty nás drží nad vodou,“ dodala Mirka. Dobří lidé však stále žijí.

Polovina rodiny našla azyl u souseda Petra Kadlíka, druhá u majitele hospody Václava Krče (33). Ten navíc s Patrikem Doffkem (23) celý týden spáleniště vyklízeli a jejich firma udělá jen za cenu materiálu i krovy a střechu. Kamarád starosty zase nabídl volný domek v sousedních Litenčicích. „Vánoce strávíme zřejmě společně tam. Za veškerou pomoc jsme moc vděčni, všem moc děkujeme,“ dodala dvojice.

lydyna ( 18. prosince 2013 18:48 )

Umíte číst, pán měl 3 děti své ve vlastní péči, paní také své 3 děti ve vlastní péči a jedno měli společné. Proč je odsuzujete. Navzájem poskytli všem dětem rodinu. Mohli být také v děcáku na nákaldy státu.

andreslawicky ( 18. prosince 2013 13:35 )

Shořel jim dům ale harantů mají tolik jako by je rodila ta můra na kšeft

henes ( 18. prosince 2013 12:46 )

dětí v dnešní době jsou normální? Jenom d.ebil je takhle nezodpovědný.....

sores ( 18. prosince 2013 11:15 )

Když se lidi skládají na operace psů, tak tento případ je mnohem důležitější a mnohem nutnější nežli zvíře.Ať se udělá sbírka na takto postižené lidi a pomůže se jim. Správně by měl pomoci stát,osobně takovýmto sbírkám říkám novodobé žebrání v 21 století, ve výsledku je to stejné jako žebrat na ulici.Souhlasím s níže uvedenou recenzi koerich: na děti musí být prachy, kdo je nemá, ať je nedělá!

koerich ( 18. prosince 2013 10:58 )

Proč mají chudí lidé takovou potřebu se neustále rozmnožovat? A nechoďte mi s tím , že sex je zábava pro chudé...:o)

Zobrazit celou diskusi