Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Helikoptéra narazila vrtulí do věžáku: Piloti smrti neunikli!

Autor: shp, ČTK - 
17. listopadu 2013
08:32

Ohlušující výbuch, tlaková vlna a zděšení obyvatel výškové budovy. Do té v Soulu narazil vrtulník. Oba jeho piloti nemřeli šanci přežít.

V Soulu se dnes zřítila helikoptéra, když listem rotoru zavadila o výškovou budovu s luxusními byty. Při nehodě zahynuli oba piloti, obyvatelé domu vyvázli bez zranění.

Vrtulník se zřítil krátce před přistáním

Neštěstí se událo ve známé prominentní čtvrti Gangnam. Věžák o 38 patrech, do kterého stroj narazil, je součástí rezidenční komplexu I-Park, kde jsou jedny z nejdražších bytů v jihokorejské metropoli. Zřícená helikoptéra patřila společnosti LG Electronics a havarovala jen krátce před plánovaným přistáním, kde měli nastoupit pasažéři a odletět na jih země.

Znělo to, jako by vypukla válka

„Spal jsem, když mě probudil výbuch. Znělo to, jako kdyby vypukla válka,“ řekl jeden z obyvatelů bytového domu. Z televizních záběrů, které odvysílaly místní televize, je patrné, že okna ve vyšších patrech jsou vytlučená. Prozatím není jasné, co nehodě předcházelo. Soul byl sice dnes ráno zahalen mlhou, úřady ale prozatím neví, zda svou roli sehrálo špatné počasí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi