Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Revoluce v MHD? Svezli jsme se vagónem lásky! Julie z metra tam nebyla

Pražské metro zažilo jednou také něco jiného, než nadávky a vulgarity - lásku!
Pražské metro zažilo jednou také něco jiného, než nadávky a vulgarity - lásku!  (Autor: archiv Blesku, Foto Blesk - Karel Kopáč)
Autor: simao, rvs - 
9. listopadu 2013
18:41

Pražské metro už zažilo všechno možné. Nevychovanost, nadávky, agresivitu i brutální rvačky... Jenže namísto sprosté Julie z metra a bitkařů teď mají, alespoň občas, ovládnout MHD milenci! Vyrazte do vagónu lásky, vyzval dopravní podnik cestující. Jak to tam vypadalo? 

Nutno přiznat, že "vagón lásky" je jen naše pracovní přezdívka. Ve skutečnosti jde o projekt, pojmenovaný "Komunikační vagón". Dopravní podnik hlavního města jej vymyslel jako službu pro ty, kteří mají problémy se seznamováním se a navazováním nových vztahů. Třeba i vy ostatně patříte mezi lidi, kteří si říkají - kde se s někým zajímavým seznámit, aniž by to muselo být na hlučné diskotéce s alkoholovým a kouřovým odérem, nebo na nějaké seznamce?

Myšlenka možná dobrá, realizace však značně pokulhává. A o zásah Amorovým šípem tady rozhodně nešlo. První den tohohle projektu skončil fiaskem z jiných důvodů. V prostředním vagónu na lince A bylo sice plno, cestující ale neměli ani tušení, že jsou na místě, určeném k seznamování!

„Seznamovací vagón? Tak to jsem vůbec netušil!“ Tak zněla typická odpověď na dotazy reportérů Blesku. A došlo i na kuriózní situace. "Nevím, proč bych se měl s někým seznamovat, myslím, že mám známých dost. Známé si vybírám spíš v jiném prostředí, než v metru," okomentoval lakonicky tenhle "novátorský" projekt jeden z postarších cestujících. "Ježišmarjá, dejte pokoj se seznamováním, mně je čtyřiaosmdesát, já už se nechci seznamovat," smála se jedna z cestujících seniorek.

Akce se přitom má opakovat každou sobotu v prostředním vagónu na trase A. tedy zelené trase - pro ty, co se orientují spíše podle barviček. Jestli se v něm doopravdy někomu podaří seznámit, je ve hvězdách. Pokud ano, piště na e-mail tip@blesk.cz!

Video  »Vagón lásky« v pražském metru - co na to říkají cestující?  - Richard Veselý, Karel Kopáč
Video se připravuje ...

I když se tenhle projekt zajím příliš úspěšně "netváří", hrubiánství a agresivita, které pražské metro začaly v minulosti ovládat, šly alespoň na chvíli stranou. A ani paní Julie z metra se svým "právem sedět" nedorazila, ačkoli se právě díky metru stala rázem celebritou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

candle ( 10. listopadu 2013 15:59 )

No tož, to sa na tu novinu do Práglu budu muset zajet dívnout... ... Nemohu si pomoci, ale evokuje mě to myšlenku takovou, že celý tento zkušební pokus skončí tak rychle, jak začal.

bigdick ( 10. listopadu 2013 12:42 )

oprava = místním

bigdick ( 10. listopadu 2013 12:41 )

Čůlyja tam nebila,páč měla zrouna hodinu sexuální víchovi f mítním gimnáziju.

jade ( 9. listopadu 2013 22:52 )

jade ( 9. listopadu 2013 22:51 )

Alespoň budou úchylové vědět, kam mají jít otravovat a prodejné ženy kam jít lovit. Takové služby nemá žádná země. Ještě jim tam zřídit komunikační pokojíčky.

Zobrazit celou diskusi