Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejlepší výmluva na světě: Pes sežral páníčkovi 500 dolarů! Stát mu je vrátil

Šek na nových 500 dolarů si Sundance už jen v tlamě podržel na fotku
 (Autor: EPA)
Autor: sch, ČTK - 
4. října 2013
07:34

Pes je nejlepší přítel člověka, i tak ale dokáže leckdy pěkně zavařit. A když vám nezničí sedačku za 10 tisíc, nebo nové boty, může vám peníze znehodnotit jinak. Třeba tak, že rovnou sežere papírové bankovky. Stejně jako pes jednoho pána z Ameriky. Jenže! Jeho 500 dolarů mu stát vrátil!

Jednooký zlatý retrívr Sundance nevydržel loni v prosinci s prázdným žaludkem čekat v zaparkovaném autě, než se jeho majitel vrátí z oběda, a pustil se do věcí, které našel uvnitř. Wayne Klinkel z amerického státu Montana byl tak neprozíravý, že v jeho dosahu nechal mimo jiné pět stodolarových bankovek.

"Je dobře známý tím, že jí papírové věci. Hned jsem věděl, co se stalo," popsal Klinkel okamžik po návratu do vozu. Zvíře zachránil před 12 lety z útulku a pes poté přišel při operaci o jedno oko. V autě prý po jeho "obědě" zůstal pouze malý útržek jedné ze stovek a zcela netknutá jednodolarová bankovka.

Za psem s pytlíkem

Čtyři dny poté Kinkel chodil po zasněžených ulicích montanského města Helena svému psu v patách s igelitovým sáčkem v ruce a sbíral jeho exkrementy v naději, že dá bankovky opět dohromady. Poté, co nechal sebraný materiál několik týdnů na mrazu před svým domem, se pustil do práce s kyblíkem mýdlové vody.

"Exhumace"

Pomocí hadice a starého síta používaného k rýžování cenných kovů postupně oddělil útržky nestrávených bankovek od zbytku a začal je dávat dohromady. "Bylo to trošku, jako když sestavujete puzzle z jednotlivých kousků," hledal vhodné přirovnání.

Když však později přišel se slepenými bankovkami žádat o výměnu do místní banky, neuspěl. Zkusil se proto obrátit přímo na ministerstvo financí, které v odůvodněných případech poskytuje za zničené dolary náhradu. Tento týden objevil Kinkel ve své schránce šek z úřadu na 500 dolarů.

naidka ( 4. října 2013 09:58 )

to je fakt. "Rýžování" bankovek ze zmrzlých hoven - máme se ještě co učit.

sores ( 4. října 2013 09:34 )

Tak to by se v žebráckým Česku bez zákonů nemohlo stát. V Česku musí člověk bojovat o každou korunu, beznohému doktor řekne, že je zdráv a může pracovat jako vrátný. V nemocnici když doktor zaviní smrt tak se řekne že "nepochybil" a je vyřízeno.Za vraždu a znásilnění dítěte u nás je max.10 let a po 5ti ho pustí. V Americe by dostal smrt nebo 150 let. U nás by se člověku finančák vysmál kdyby přišel se slepenou tisícovkou a poslal by ho do pr....!Nikdy nemůžeme dohnat vyspělé státy.

Zobrazit celou diskusi