Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman se pustil do Bakaly: Navrhuje cenu pro nejhoršího podnikatele

Autor: kru, geok - 
2. října 2013
08:34

Prezident Zeman na své návštěvě severní Moravy navrhl, aby došlo k vyhlášení ceny pro nejhoršího podnikatele republiky. Lidé z Ostravska prý vědí, kdo by ji vyhrál. Jméno miliardáře Bakaly zaznělo i ve spojitosti s tunelářem Koženým.

Zeman se dnes chystá na setkání s vedením hornických odborů. O Bakalovi mluvil s politiky i studenty již včera. „OKD se dostalo podivnou cestou do rukou majitele, který buď nemá zájem, nebo schopnosti tento podnik efektivně řídit,“ pronesl před studenty gymnázia prezident.

Výměna vlastníka

Zeman vidí jedinou budoucnost OKD ve výměně vlastníků. „Dříve či později dojde nejen u OKD, ale celého NWR k výměně méně schopného vlastníka za více schopného vlastníka,“ řekl Zeman.

Doutník nebrat

Prezident Zeman chválil miliardáře a majitele Vítkovic Jana Světlíka. Prý má svoji firmu na rozdíl od Bakaly rád. „Když podnik nemáte rád, nerozumíte mu a pouze si strčíte doutník do úst a domníváte se, že tím jste se stali podnikatelem, tak ten podnik zákonitě krachuje,“ dodal Zeman.

Video Proč Zeman dupe jako králík? - Blesk - Jiří Krušina
Video se připravuje ...

wimr ( 3. října 2013 07:01 )

že se s tím ko.ko.tem blbym vůbec zahazuješ

dsmann ( 3. října 2013 01:13 )

Budoucí generace budou mít o uhlí ještě mnohem menší zájem než je teď. Už teď s ním téměř nikdo netopí a třeba elektrárny ty jedou až na malé výjimky na hnědé, ne černé co je v Paskově a i tyhle elektrárny budou brzo minulostí.

bubble01 ( 3. října 2013 00:47 )

Bublina to není... neříkám, že všechna data jsou 100% - protože známe to... data se mění podle politického vedení země... v každém případě Zeman už nebyl premiérem, když se tohle odehrálo... Pracoval jsem v OKD a dodnes tam znám spousty lidí... dávno se živím jinak, ale stejně... Lžou nám naši uhlobaroni a stále více - i ve velkosladech vypadá cena černého uhlí úplně jinak něž když ji OKD prodává své sesterské společnosti za 2500 Kč... když nejlevněji se dá koupit ve velkoskladech za 4600 Kč... tohle i další mě přesvědčuje o tom, že naše nerostné bohatství nebylo svěřeno do rukou odborníků, ale podvodníků... tohle nejsou podnikatelé, ale zloději a bude jen dobře, když se tohle prošetří i z hlediska práva. Moc toho v republice nezbylo a zasypávat doly je víceméně absurdní s ohledem na budoucí generace...

keep.smiling ( 2. října 2013 22:19 )

přesně

keep.smiling ( 2. října 2013 22:18 )

a bubble, jen tak na okraj - sorry - není to jen bublina? Jinde jsem četla o tom, kolik Bakala při posledních volbách komu přispěl, a ta částka se lišé od té, co uvádíš a přispěl jen odeesákům. nebo se mýlím? jinak s tebou souhlasím, je vidět, že o tom máš přehled )

Zobrazit celou diskusi