Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policisté zachránili mladíka v bezvědomí: Spadl do tramvajového kolejiště!

Autor: simao - 
25. září 2013
10:39

Pomáhat a chránit. Jak vypadá v praxi tohle policejní heslo, předvedli strážníci v Plzni, když zachránili život mladíkovi, který se nešťastně zranil při přebíhání tramvajového pásu. Zakopl, upadl a praštil se tak, že ztratil vědomí.

Městští strážníci z Plzně zasahovali v úterý večer u dramatické nehody. Mladík přebíhal tramvajový pás, ovšem zakopl a nekontrolovaně upadl na koleje. Praštil se tak silně, že ihned ztratil vědomí. Svědkem se přitom podle Policejního deníku stal bývalý policista, který v tu dobu seděl ve svém autě na semaforech a mířil domů za rodinou. Ihned zalarmoval své kolegy a začal boj o mladíkův život.

Z operačního střediska "měšťáků" pak urychleně dorazila dvoučlenná policejní hlídka, následovaná vozem záchranné služby. Mladík si při pádu rozbil hlavu a silně krvácel, první pomoc mu dával expolicista i náhodná kolemjdoucí. Policejní hlídka pak před příjezdem záchranky dodala potřebné obvazy, kterými pomohla zastavit krvácení. Tohle malé plzeňské drama skončilo šťastně. A podle Policejního deníku je pozitivní i to, že na místě nehody zastavovali řidiči, kteří také nabízeli svou pomoc.  

ivkanatka ( 25. září 2013 12:40 )

soado ( 25. září 2013 11:44 )

Zobrazit celou diskusi