Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drsná loupež v Brně: Žena klečela dvě hodiny s nožem na krku! Lupič dostal pálkou do hlavy

V tomto brněnském domku se drsná loupež odehrála.
V tomto brněnském domku se drsná loupež odehrála.  (Autor: Blesk - Ondřej Požár, profimedia.cz)
Autor: Ondřej Požár - 
18. září 2013
14:26

Drsné loupežné přepadení zažili začátkem září manželé v Brně-Černovicích. Dva lupiči natlačili ženu (58) do chodby.  Dvě hodiny pak klečela v kuchyni s nožem na krku a s roubíkem v puse, než se domů vrátil její manžel a začal sjednávat pořádek. Lupiči si zřejmě spletli dům. Ptali na zcela jiné příjmení.

„Nutili ji, ať jim prozradí, kde jsou schované šperky a starožitnosti. Donesli si i dva tubusy na vyříznuté obrazy, které pak nechali na místě činu. Do kapes si nastrkali drobné šperky za 25 tisíc korun,“ upřesnil kriminalista Pavel Kříž.

Spálíme tě žehličkou!

Agresoři podle něj ženě hrozili, že ji spálí žehličkou, když jim neřekne, kde je trezor. Oběť jim marně vysvětlovala, že doma žádný sejf nemají! Po dvou hodinách teroru se domů vrátil její manžel (63), který odjel do města jen 10 minut před přepadením, a jednoho (57) z lupičů srazil ze schodů baseballovou pálkou.

„Pak se rval s druhým lupičem, který ohrožoval jeho ženu nožem. Po chvíli se probral i omráčený pachatel a zapojil se do bitky v kuchyni,“ dodal Kříž. Manželé podle něj utrpěli drobná zranění, muž má ze rvačky pořezanou tvář.

Zatčen po nehodě

Dvojice útočníků pak z domku utekla. Pachatele zraněného pálkou zatkli minulou sobotu poté, co se s jiným kumpánem v Hodoníně vybourali.

„Jeli zrovna z nepodařeného vloupání na Slovensku. Lupič však při výslechu tvrdil, že domek ve Fererově ulici v Brně přepadl sám. Kromě této loupeže mu kolegové z Břeclavi prokázali dvě vloupání do domků se škodou za 50 tisíc,“ uvedl policista.

Video Kriminalista Kříž popisuje drsnou loupež - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Druhý lupič bohužel policii stále uniká. Pokud ho zatknou, hrozí mu stejně jako kumpánovi 10 let.

Zasypal si rány solí

Zatčený recidivista Petr B. (57), který strávil za mřížemi už 31 let a účastnil se i vzpoury v Leopoldově, je drsňák: po vzoru Ramba si rány utržené při rvačce při loupeži zasypal solí. „Sice ho to prý pálilo, ale pak mu přestala téct krev,“ řekl policista Kříž o chlapovi, který má v rejstříku 18 trestů! Teď mu hrozí až 10 let.

moiaza ( 18. září 2013 19:48 )

Havlovi pohrobci. Vidíš Havle, co jsi v této republice zasel? Ale Tebe je to už jedno, že?

dandova ( 18. září 2013 15:50 )

Stát se to nám doma, tak jsme zavřený oba.

dandova ( 18. září 2013 15:49 )

renda01 ( 18. září 2013 15:34 )

Havel skončil s prezidentováním v roce 2003, COŽ JE UŽ SKORO 11 LET, hlupáku, ale pořád je to tu havelstát, co? Jak odešel, tak došlo k první recesi a už to tu jde od té doby jen a jen do s.raček. Od té doby tu smrděl deset let Klaus a teď Zeman, kteří mají zcela odlišné pojetí "vedení státu", narozdíl od něj, tak to na něj nesvaluj. To, že jsme tam kde jsme už rozhodně není jeho vizitka, ale co čekat od země, kde se čtyřicet let ke vzdělání a moci dostávali jen komunisti, kvalitní lidé emigrovali a tudíž tu už nikdo inteligentní a morálně kvalitní nezbyl.

krtekub ( 18. září 2013 15:25 )

Na práci do kamenolomu. Při prvním pokusu o útěk zastřelit. 31 let ve vězení, to už stál daňové poplatníky peněz.

Zobrazit celou diskusi