Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Při požáru domku uhořel muž: Obětí může být více

Domek ve Zlíně zachvátili plameny.
Domek ve Zlíně zachvátili plameny.  (Autor: Blesk - Slávka Červená)
Autor: sč - 
18. září 2013
12:15

Noční požár v okrajové části Zlína se proměnil v tragédii. V domku s číslem popisným 2 našel smrt jeho majitel (†83). Tělo bylo nalezeno ve vaně. Kriminalisté a hasiči místo ohledávají. Není totiž vyloučeno, že jsou tam ještě další mrtví.

„Hasiči našli zatím jedno tělo. Údajně tam ale přebývalo osob více. Identifikace nebyla příbuznými dosud provedena, nemohu tedy potvrdit, zda to byl přímo majitel domu,“ sdělil mluvčí hasičů Libor Netopil. O hodinu později však již měli jasno.

Kriminalisté požářiště ohledávají. Je tam velká vrstva sutin. Právě pod nimi mohou být další oběti. Majitel domku, Emil M. (83), byl již léta vdovcem. V domě žil sám, ale poskytoval přístřeší bezdomovcům.

 „Byl to dobrák, který každému vždy pomohl. Nechal tam bydlet asi padesátiletého bezdomovce. Ten mu pomáhal třeba řezat dřevo a tak. V noci jsme se vzbudili a viděli velkou zář. Nevíme, co se tam stalo, ale on nekouřil,“ řekla se slzami v očích příbuzná, Libuše Rajnochová (63), která má s mužem postavený domek ve stejné zahradě. Podle jejích slov i sousedů tam chodili občas i další bezdomovci.

„Viděl jsem ho v pondělí. Šel okolo našeho. Chodíval pěšky z Jaroslavic chodníčkem. Bavili jsme se spolu. Byl v pohodě,“ uvedl Josef Šenkeřík (78), jeden ze sousedů. "Byl to dobrý chlap. Nikdy nikomu neublížil. Je smutné, že skončil takto," dodal.

Příčinu smrti majitele domu odhalí až nařízená pitva. Policie zatím nevyloučila ani trestný čin.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi