Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záhadná smrt v Turecku: Radek utrácel za prostitutky, tvrdí jeho obchodní partner

Autor: rys, rvs, geok - 
6. září 2013
05:00

Je to záhada. Radek B. (†35), kterého dva měsíce pohřešovala manželka Lenka (35), když se ztratil v Turecku, se našel mrtvý. Stále se neví, jak zemřel. Blesku se ozval podnikatel z Olomoucka, který tvrdí, že se už dříve choval divně! Dokonce prý utrácel za prostitutky!

K otázkám kolem případu se nikdo nechce vyjadřovat. Manželka Lenka, policejní prezidium, Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, ministerstvo zahraničí a i turecká policie. Ti všichni mlčí.

Padl do pasti?

Blesk se setkal s Radkovým obchodním partnerem. Ten má jasno. „Jde o mafii,“ tvrdí muž, který však nechce být s případem spojován. „Radek byl v Turecku dvakrát. Nejprve s rodinou na dovolené a pak sám tři dny poté. Odletěl tam a nikdo neví proč. Ještě předtím si půjčil 40 milionů,“ tvrdí člověk, přibližně stejně starý jako Radek.

Ten měl podle něj v Turecku obchodovat s pozemky. „Když tam byl poprvé, domluvil si kšeft, a pak si domů letěl pro peníze. Netušil, že to je past,“ myslí si podnikatel.

Prý má i informace od Radkových kolegů, že jeho žena sháněla výkupné. „Dokonce prodala luxusní audi a prý i nějaké penziony,“ tvrdí muž.

Prostitutky?!

„Od Rakových kolegů z práce vím, že když s nimi byl na dovolené ve Vietnamu, tak už se choval divně. Hodně pil a vyhledával společnost lehkých dívek,“ řekl Blesku Radkův obchodní partner.

Nikdo nemluví

Těžko spekulovat, co se ve skutečnosti v Turecku stalo. „Nehledejte za tím senzaci,“ píše na Facebooku rodinný přítel Marek. Jenže kolem úmrtí je spousty nezodpovězených otázek. Kde se Radek dva měsíce toulal, než našli jeho tělo? Je možné, že ho opravdu drželi únosci? Proč všichni mlčí?

Otázky kolem Radkovy smrti...

● Kde byl dva měsíce, než se našel mrtvý?
● Jaká byla příčina úmrtí?
● Udělal někdo pitvu?
● Proč se tím nezabývá česká policie?
● Kde přesně se našlo jeho tělo?

...a odpovědi

Turecká policie, mluvčí: Nic vám k tomuto případu nemůžeme říct

Ministerstvo zahraničí, mluvčí Johana Grohová: Jediná informace je, že se v Istanbulu našel mrtvý pohřešovaný občan ČR.

Policejní prezidium: Zatím případ nekomentuje.

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ČR), mluvčí Pavel Hanták: K jednotlivým případům nemůžeme sdělovat ani to, zda je vyšetřujeme, nebo ne, dokud není vzneseno konkrétní obvinění.

Manželka Lenka B.: Nezlobte se, nebudu se k ničemu vyjadřovat

milisch ( 6. září 2013 13:02 )

Jestli Te nebavi zivot, tak tam jed!

mark12 ( 6. září 2013 12:01 )

 Ten udajny pritel nejak vystrkuje rozky. Nezda se vam ze nejak se ukazuje? Ja bych vysetroval manzelku a jeho. Videli ste nekto manzeklu? Na nej neni znat ze stratila mamzela. A udajne prodala auto kvuli vykupnemu???? Blbost koupila si nove! A jediny kto znasa tezko stratu je mama, brat a ne manzelka.

jerry ( 6. září 2013 10:58 )

Přemýšlím o dovolené v Egyptě.

bersimalinecka ( 6. září 2013 10:41 )

To není o tom že si za to asi musí platit,ale o tom , že si může dovolit to i ono.V jeho věku se dobře zabezpečil ale to mu očividně nestačilo tak na to taky asi dojel.Penziony už ztratily boom,protože Čech si rozmyslí jestli vezme děcka na prázdniny v Česku za humna anebo za tu cenu se půjdou šplouchat k moři...Kdo na tom stavěl svoji ekonomiku tak stavěl blbě.Proč je na tom dobře Babiš? Protože mu ještě v socialismu natloukli do hlavy že jen jídlem člověk je živ a proto tady obšancoval co se dá a vyrábí potraviny.Co mu budou platné penziony když na pobyt v nich lidi už pomalu nemají.Ale jíst se musí,že ano?

jerry ( 6. září 2013 10:33 )

Teď už s tím nic nenadělám.

Zobrazit celou diskusi