Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rocková prababička (81) z jihu Čech poslouchá Tři sestry a Vypsanou fixu: Hudbou jsem zahnala smrt!

Autor: Vlaďka Hradská, geok - 
30. srpna 2013
12:46

Je jí 81 let a nevynechá jediný rockový koncert. O setkáních s muzikanty si vede dokonce i deníček. Trojnásobná prababička Lucie Janotová je zřejmě nejstarší fanynkou tvrdé muziky v Česku!

Znají ji mnohé kapely, počínaje Vypsanou fixou a Třemi sestrami konče. Lucie Janotová z Otína totiž navštěvuje všechny koncerty, které se v kulturním domě v Jindřichově Hradci konají.

Muzika ji nabíjí

„Muzika mě nabíjí energií. Mám ráda, když kytaristé běhají po pódiu. Tanec, zpěv a hudba, to je pro mě život,“ vyznává se stará paní. Za muzikanty chodí do šatny pro podpis. „Jsou ke mně velmi vstřícní. K podpisům přidávají i věnování. Alkehol mi třeba věnoval tričko. Moc milý byl Tomáš Klus. Šla jsem za ním, abych ho poznala. Pak mi věnoval poslední píseň,“ těší se ze zážitků seniorka.

Miluje Plastiky

Mezi největší oblíbence řadí The Plastic People of the Universe pro jejich zásadové postoje proti komunistům. Rodina ji v její zálibě podporuje. Rocková fanynka se z ní stala až v pozdním věku. Těžce nesla smrt manžela, proto se rozhodla chodit více mezi lidi. Už ji zlobí zdraví, přesto se nehodlá svého koníčku vzdát. V kalendáři už má pečlivě zatržená data koncertů, které ještě letos navštíví.

xviktorie ( 13. září 2015 15:14 )

To je parádní životní přístup. To asi nezkousnou ti, kteří znají v životě jediné - denně obrážet diskuze bulváru a nadávat všem, na všechny a na všechno. Paní přeju hodně zdraví, to ostatní - klíč ke spokojenému aktivnímu životu - už má.

itartas ( 31. srpna 2013 21:00 )

itartas ( 31. srpna 2013 21:00 )

itartas ( 31. srpna 2013 21:00 )

itartas ( 31. srpna 2013 21:00 )

Zobrazit celou diskusi