Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena našla při úklidu 700 litrů metylu, lékárnice prodávala se 4 promilemi v krvi!

NA Karvinsku objevila celní správa v jednom ze sklepů zásoby 700 litrů čistého metanolu
NA Karvinsku objevila celní správa v jednom ze sklepů zásoby 700 litrů čistého metanolu  (Autor: Celní správa MFČR)
Autor: simao, ČTK - 
28. srpna 2013
13:26

Tyhle zprávy z Karvinska překvapily i policii. Když totiž jedna z obyvatelek uklízela v rodinném domě po zemřelém majiteli, našla ve sklepě takřka 700 litrů smrtícího metanolu! I další případ je pak spojený s alkoholem. Lékárnice (37) v Karviné totiž v úterý prodávala se skoro čtyřmi promile alkoholu v krvi!

Na stopu celkem 665 litrů metylalkoholu přivedl karvinskou policii muž, který přinesl na policejní stanici lahev s podezřelou tekutinou. Dala mu ji prý známá. Vyšlo najevo, že uklízela ve sklepě rodinného domu, jehož majitel zemřel a našla tam skladiště smrtícího chlastu. Když si pak celní správa namířila do tohoto domu v Rychvaldu na Karvinsku a odebrala vzorky, nestačila se divit. Chemické testy zjistily, že šlo o čistý metanol!

"Vzhledem k tomu, že to není výrobek zatížený spotřební daní, ale jed, byl celý případ pro nepříslušnost předán Policii České republiky k dalšímu šetření. Celní správa, ale i ostatní státní orgány, apeluje na občany a veřejnost, aby se vyvarovali konzumaci alkoholu nejasného původu z nejistých zdrojů," uvedla serveru tn.cz mluvčí celní správy Pavla Zdobnická.

Namol opilá žena prodávala v lékárně

Nález sedmi stovek litrů metylu však nebyl poslední dobou pro policisty na Karvinsku jediným překvapením. Ukázalo se, že v karvinské lékárně v úterý obsluhovala silně opilá lékárnice, která měla v krvi skoro 4 promile! Policii na ni upozornili nespokojení zákazníci. "Je podezřelá z ohrožení pod vlivem návykové látky. Její pochybení bude řešeno formou zkráceného přípravného řízení," uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Z jakých zdrojů a co lékárnice pila však není známo. Nyní jí však hrozí až roční pobyt za mřížemi, eventuálně i peněžitý trest. Soud jí navíc může i zakázat práci v lékárně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi