Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vědci v rozpacích: Moře vyplavilo rohatou stvůru u Španělska

Autor: geo - 
24. srpna 2013
19:09

Odborníci si neví rady s mořskou obludou, kterou vyplavilo moře na pláž ve Španělsku. Zdechlina čtyřmetrového tvora se nepodobá žádnému známému zvířeti, nejvíce zoologům zamotaly hlavu býčí rohy záhadného zvířete.

Na pláži u vesnice Villaricos ve Španělsku našla plavkyně nejprve rohatou hlavu a zápach ji dovedl ke zbytku těla. Neznámé zvíře má bílé štíhlé tělo dlouhé čtyři metry. Podle teorií by mohlo jít o zbytky žraloka nebo neznámé obří ryby. Zoologové odebrali vzorky na testy. Zbytek těla musel být kvůli velkému zápachu pohřben.

Netušíme co to je, ale smrdí to

 „Nemáme tušení, co by to mohlo být, ale opravdu to zapáchá, protože už je to dost rozložené“ řekla novinářům koordinátorka civilní ochrany Maria Sanchez. Ani zoologové nemohou o záhadném tvorovi říci více. „Je těžké říct, s čím jsme se setkali“ tvrdí Paco Toledano z Programu ochrany mořské fauny.

Tělo žraloka hlava býka

„Možná je to býčí ryba“ vtipkuje Toledano v souvislosti v rohy. „Možná bychom se více dozvěděli, kdybychom mohli prozkoumat kosti. Genetická analýza je drahá, kdo by ji zaplatil?“ Jedno je jisté, žádný mořský tvor s takovými rohy zatím není známý.

jahodove_ticho ( 24. srpna 2013 21:43 )

To by neměli o čem psát šokující články s bombastickými titulky....

marie60 ( 24. srpna 2013 21:32 )

Člověk by si myslel, že mají moře dost probádané,ale opak je pravdou.Vždy nás s něčím překvapí.

vendyna ( 24. srpna 2013 21:31 )

pouze dvě poznámky: 1) býčí hlava býčí zdechliny na pláži ve Španělsku se mi jako vtípek nezdá nereálná a taky dost průhledná. 2) oni ve Španělsku nemají nějaký Blesk, který by zaplatil genetický test?

marie60 ( 24. srpna 2013 21:30 )

Shelby16 ( 24. srpna 2013 19:40 )

anebo ta hledaná Lochnesska

Zobrazit celou diskusi