Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Snažil se zachránit tonoucího otce (†60) a bratra (†35): Sám zemřel v nemocnici

Autor: ČTK, ljš - 
21. srpna 2013
14:06

Zoufalá rodina rázem přišla o tři své milované. Pod jezem v Loučovicích na Vltavě se v sobotu utopili otec se synem. Druhého syna (†34), který se je pokusil zachránit, transportovali v bezvědomí do nemocnice. Dnes bohužel svým zraněním podlehl.

Sobotní tragédie v Loučovicích na Českokrumlovsku, kde při koupání zahynuli otec se synem, má třetí oběť. V českobudějovické nemocnici zemřel v úterý na následky zranění druhý ze synů šedesátiletého muže, který se pokoušel topící se dvojici z Vltavy zachránit.

"Tragickou událost vyšetřujeme jako úmrtí tří osob. Další podrobnosti zatím nebudeme zveřejňovat, policie se případem stále zabývá," uvedl  jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Neštěstí se stalo v sobotu odpoledne u jezu na řece Vltavě. Při koupání se tam utopili šedesátiletý a pětatřicetiletý muž. Čtyřiatřicetiletý muž jim plaval na pomoc a později byl vytažen z řeky zhruba 50 metrů pod jezem. Jeho stav byl od počátku vážný a vrtulník záchranářů ho dopravil na oddělení ARO v nemocnici v Českých Budějovicích. Záchranáři hned na místě resuscitovali všechny tři muže. Podle nich byl stav muže, jenž skončil v nemocnici, od začátku kritický a s nepříznivou prognózou.

Topící se muže zachraňovali podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů nejdříve vodáci a poté i profesionální a dobrovolní hasiči z Frymburka, Vyššího Brodu a Loučovic. Matzner připustil, že při tragédii mohla sehrát svou roli i konzumace alkoholu.

kdoasi ( 21. srpna 2013 16:32 )

Máma aby si hodila mašli...

fajn15 ( 21. srpna 2013 15:50 )

Je to moc moc smutné , ale aspoň jsou spolu (téměř) všichni, kteří se měli rádi

soado ( 21. srpna 2013 15:45 )

marie60 ( 21. srpna 2013 14:46 )

No to je hrůza.Chudák manželka a matka v jedné osobě.Tohle bych nikdy nechtěla zažít, přijít skoro naráz o tolik mých nejbližších.

andorea ( 21. srpna 2013 14:28 )

Strašné.

Zobrazit celou diskusi