Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Přímý přenos z minulosti: Sledujte sovětskou invazi minutu po minutě

21. srpna 2013
11:03

Uvolnění režimu, zrušení cenzury a další vývoj v Československu znepokojoval špičky komunistických stran východního bloku. 21. srpna 1968 Čechy vzbudil rachot tanků armád Varšavské smlouvy. Následky invaze byly drtivé. Následovaly dvě desetiletí normalizačního režimu se všemi hrůzami, které k němu patří. Sledujte přímý přenos z minulosti.

Sledujte dechberoucí online přenos Českého rozhlasu:

itartas ( 22. srpna 2013 18:09 )

...ne není, je potřeba řešit to, co nás pálí teď. Je potřeba utišit rány, které vzešly docela nedávno a které jsme způsobily my jako Češi a ne pořád fňukat, co kdo kdy udělal nám.

paralenka ( 21. srpna 2013 22:46 )

Asi takhle - to obrovské nadšení z jara 68, pochody studentů, svoboda slova, to byly věci, které v naší generaci prostě zůstaly. O to větší sprcha přišla potom. Pokud vzpomínáte Vietnam, kdysi jsem viděla film Letní strom a nemohla pochopit, že sami Američani mohli natočit něco tak emotivního a drsného právě o tomhle jejich neslavném období. Někdy je lepší nevzpomínat, vymazat paměť, vytěsnit ty zlé zážitky, ale ony v podvědomí stejně jdou.

paralenka ( 21. srpna 2013 22:41 )

Jo, asi máte pravdu, já to zažila v Hradci a hukot letadel z tamějšího letiště a ráno nad Hradcem se nedá zapomenout ani po letech, zvlášť po té euforii předchozích měsíců to bylo blbé probuzení. Jsem se dívala, že na Ruzyni přistávali kolem 22. hodiny pouze civilní letadla s příslušníky KGB. Je fakt, že mi nebylo ani šestnáct, takže až tak si podrobnosti nepamatuji a mnoho informací jsme měli hlavně díky rozhlasu.

marketalatokova ( 21. srpna 2013 19:52 )

Hoj! Všichni mluví o tom, že se objevila ojedinělá metoda, jak vydělat peníze - perfektní na letní večery. Vydělávám si takto bez práce už nějaký čas a je to až neuvěřitelné... Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodí každá snadno vydělaná kačka... A tohle všechno znám z DveStrany.cz

doktorsafranek ( 21. srpna 2013 18:05 )

TRochu moc kondicionálů... Je to skoro jak v ankdotách židovských, kde jeden praví: Nejlépe se nenarodit

Zobrazit celou diskusi