Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Devítiletý chlapec vezl tříletého na na čtyřkolce: Srazil je motorkář

Dva chlapci se na čtyřkolce dostali až na silnici, kde je srazila motorka
Dva chlapci se na čtyřkolce dostali až na silnici, kde je srazila motorka  (Autor: Sleviště.cz)
Autor: ČTK, geo - 
17. srpna 2013
08:28

Na Strakonicku havarovala  v pátek v podvečer čtyřkolka, kterou řídil devítiletý chlapec.  Druhé chlapec (3) byl jeho spolujezdec. Jejich odvážná jízda skončila vážnou nehodou, když se na křižovatce srazili s motorkou. Obě děti utrpěly těžká zranění a záchranáři je vrtulníkem transportovali do nemocnice.

Policie vyšetřuje nehodu i to, jak se děti na čtyřkolce dostaly na silnici. ČTK to řekl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Nehoda se stala v jedné z obcí na Strakonicku kolem 18:00. Podle Matznera ke střetu došlo na křižovatce, motorku řídil šestnáctiletý mladík. "Zatím to podle prvotního vyšetřování vypadá tak, že právě motorkář je viníkem, protože nedal čtyřkolce přednost," řekl Matzner.

Dodal, že odpovědnost za havárii patrně ponesou i rodiče dětí. "Musíme přesně zjistit, jak se samy děti na čtyřkolce na silnici ocitly," dodal Matzner.

mortis69 ( 17. srpna 2013 17:54 )

Tatínku s mamínkem zavřít,haranty spráskat a motorkáři sebrat papíry na pět let

babcaa ( 17. srpna 2013 14:10 )

Co takhle zrušit lidskou hloupost? Ta má obětí ze všeho nejvíc.

babcaa ( 17. srpna 2013 14:08 )

Viděl jsi někdy čtyrkolku? Žebřík k tomu skutečně nepotřebovaly Navíc jestli šlo o dětskou verzi.... Tady u nás běžně jezděj po polních cestách tátové a kluci na čtyřkolkách. Kluci maj ty mašiny o dost menší, ale rychlostí dospělejm stačej. Při přesunu po silnici mají dospělí kluky mezi sebou a jedou spořádaně, sice asi proti předpisům, ale tady to tak nikdo nebere a nikdy se tu nic nestalo.

mzop ( 17. srpna 2013 12:49 )

At ty ctyrkolky zrusej - uz maj dost obeti!

odetka.odetka ( 17. srpna 2013 12:26 )

Zobrazit celou diskusi