Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Egyptě vyhlásili výjimečný stav: Při demonstracích zemřelo více jako sto lidí!

Autor: shp, ČTK - 
14. srpna 2013
16:34

V Egyptě to dnes vypadá jako ve válečné zóně. Stoupenci svrženého prezidenta Muhammada Mursího se při demonstracích střetli s policisty. Vzduchem létaly kulky i zápalné lahve a po ulicích tekla krev. Více jak sto lidí z obou táborů zemřelo.

V Egyptě vyhlásili na měsíc výjimečný stav. Úřady tak reagují na násilnosti, které se rozpoutaly při dnešním zásahu proti stoupencům svrženého prezidenta. Policie od rána rozháněla dvě tábořiště, která si Mursího příznivci vybudovali od začátku července v Káhiře.

Mrtví jsou demonstranti i policisté

Podle čerstvé bilance zveřejněné ministerstvem zdravotnictví dnes přišlo o život 95 lidí v Káhiře a v několika městech mimo ni. Zraněno je přes 800 osob. Mezi mrtvými jsou civilisté i policisté. Protestující tvrdí, že mrtvých je přes tisíc.

Zemřel i kameraman

Při dnešních násilnostech v Egyptě přišel o život kameraman britské stanice Sky News Mick Deane. Pracoval pro televizi 15 let, nejdříve ve Washingtonu, později v Jeruzalémě. Nyní byl součástí týmu vyslaného do Káhiry. Ačkoli vláda tvrdí, že policisté použili hlavně slzný plyn, z obou míst byla slyšet také střelba.

lewakbob ( 14. srpna 2013 17:46 )

petr w hurghade se snad prida...se zbytkem yedu by moh otrawit clifftony a ziskat semiautomatic riffle found in 1947...

majojo ( 14. srpna 2013 17:22 )

. zemřelo více jako sto lidí? Buď viacej ako nebo více než. Dopr.dele, už aby ta šmucka otevřela to svoje odborné učiliště a nahnala tam tu bulvární smečku na povinnou roční stáž! A hezky po večerech, po pracovní době a bez prázdnin.

slavka3 ( 14. srpna 2013 16:54 )

to je hrůza, když mrtví se počítají na sesídky

Zobrazit celou diskusi