Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka (†16) zemřela při jízdě na koni: Zvíře ji shodilo ze sedla, když ho vylekal traktor!

Lucy (†16) zemřela, když ji shodil její kůň, kterého vyplašil traktor
Lucy (†16) zemřela, když ji shodil její kůň, kterého vyplašil traktor  (Autor: Facebook/profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
14. srpna 2013
18:43

Jízdu na koňském hřbetě milovala víc než cokoliv jiného. Nebyl to ale žádný zběsilý závod ani divoká jízda, při které teprve šestnáctiletá Britka Lucy Woolley zemřela. Její kůň se splašil u domova, kde ho vylekal traktor. Dívku shodil ze sedla a již jí nebylo pomoci.

Lucy vyjela na svém miláčkovi Alfiem ve středu na projížďku. Vše probíhalo tak, jak mělo, a dívka se již vracela k domovu. Jenže tam zvíře polekal přijíždějící traktor. Kůň se splašil, Lucy shodil ze sedla a dívka utrpěla fatální zranění.

24 hodin po pádu zemřela

Zoufalý řidič traktoru, který je rodinný přítel, okamžitě vyskočil ven na pomoc a přivolal ambulanci. I když byla Lucy ihned převezena do nemocnice, kde podstoupila tříhodinovou operaci, přesto se ji zachránit nepodařilo. Za 24 hodin podlehla dívka vážným zraněním.

Jízda na koni pro ni byla vším

„Je to nebezpečný sport, ale jízda na koni byla vše, pro co žila,“ prohlásila sklíčená maminka Lucy. Mladá jezdkyně byla na svůj věk zkušená a vyhrála již několik juniorských pohárů. Ve škole se jí také dařilo. Namísto slibné jezdecké kariéry jí ale teď zdrcená rodina připravuje pohřeb.

e.44 ( 15. srpna 2013 02:39 )

Jízda na koni je snobismus????? Že ty už jsi z něj spadla a rovnou na hlavičku?

hell ( 14. srpna 2013 22:10 )

Kdy se to stalo...? Kdy se to stalo..? Zase vymysleny clanek...? Chtelo by to vice detailu..ale to vy prece vite....jak napsat verohodny clanek.. .

brebera ( 14. srpna 2013 21:37 )

Jízda na koni je stejný sport jako každý jiný. Nebo běh či jízda na kole je také snobizmus? Festivaly pořádají, jmenují se závody, přebory nebo poháry. Máš blbé názory, ale neberu ti je, asi na jiné tvá hlava nemá.

naidka ( 14. srpna 2013 20:11 )

Holka měla smůlu, kůň je lekavý raplík. Někdo spadne 10x z koně a nic se mu nestane, někdo jednou a naposledy a někdo se zmrzačí na celý život.

694ever ( 14. srpna 2013 19:56 )

odvrácená strana snobismu - malá školačka si vyjela na svém milááškovi na vyjížďku - snobi se na planetě prohánějí na koních stále v hojném počtu - ještě by mohli pořádat taky festivaly jako Horse Pride Parade

Zobrazit celou diskusi