Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opičí dívku (8) našli žít s primáty v Indii: Chodila po čtyřech a nemluvila, jen vřeštěla

Autor: shp - 
7. dubna 2017
20:20

Přezdívají jí Mauglí a není se čemu divit. Teprve osmiletou dívenku našli v indické džungli, kde žila mezi opicemi. Jak dlouho v ní byla, nikdo neví.  Neuměla mluvit a chodila po čtyřech jako její adoptivní rodina, se kterou žila v přírodě. Opice ji podle všeho chránili.

Dívku, jejíž příběh připomíná Knihu džunglí, našli v přírodní rezervaci Bahraich v severní Indii. „Byla z nás vystrašená, neuměla mluvit ani naslouchat. Byla obklopena třemi opicemi. Měla zranění na těle, zvláště na loktu a na jedné noze,“ prohlásil policejní inspektor Ram Avtar Singh.

Měla na sobě oblečení, ale ne příliš špinavé. Vypadalo to, jako by ji opustila rodina. Vypadala zesláble a hladově. Dali jsme jí nějaké jídlo k snědku. Vypadala mizerně. Kdybychom ji nezachránili, mohla by ji sežrat jiná zvířata,“ dodal Ram Avtar Singh.

Dívku odvezli k doktorům, kteří se jí snažili pomoci. Neměli to ale lehké, protože dívka nemluvila a vydávala jenom skřeky. Navíc se lékařským vyšetřením bránila. Jediné, co ji zajímalo, bylo jídlo. Po pár dnech mezí lidmi se ale její stav zlepšil. Stejně jako chování opičí holčičky.

Pořád nedokáže mluvit, ale rozumí tomu, co jí říkáme a dokonce se směje,“ uzavřel Ram Avtar Singh. Policie nyní pátrá, odkud dívka může pocházet. Její rodiče budou mít z opuštění dítěte pořádný malér, pokud budou nalezeni a dopadeni. Hrozí jim za to i vězení.

Podívejte se, jak umí být opice šikovné:

Video  Opičí provazochodec: Šikovný gibon se předváděl na laně!  - Facebook.com
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi