Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ringier rozjíždí akademii: Učte se od těch nejlepších!

Učit se budete od těch nejlepších v mediální branži.
Učit se budete od těch nejlepších v mediální branži.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: red - 
12. srpna 2013
12:53

Vydavatelství Ringier Axel Springer ve spolupráci s PB - Vyšší odbornou školou a Střední školou managementu vám nabízí jedinečnou příležitost. V září spouští společný projekt - Akademii žurnalistiky a nových médií. Učit se budete od těch nejlepších. Své zkušenosti vám předá například generální ředitelka vydavatelství Libuše Šmuclerová, šéfredaktor Reflexu Pavel Šafr nebo šéfredaktor deníku Blesk Radek Lain.

Akademie žurnalistiky a nových médií přivítá ve školním roce 2013/14 až 80 studentů, a to 40 v denní a 40 v kombinované formě studia. Podmínkou přijetí je ukončené středoškolské vzdělání s maturitní zkouškou a splnění podmínek přijímacího řízení, které proběhne od 21. srpna do 30. září 2013.

"Primárním záměrem je začít vychovávat v České republice novináře, kteří milují svou profesi a jdou do života s výbavou nejen teoretickou, ale pupeční šňůrou spřaženou s praxí, kteří při vstupu kombinují řemeslo, talent, znalost spektra médií do šířky i hloubky, a to se všemi technologickými souvislostmi a vývojovými trendy," říká o projektu generální ředitelka Ringier Axel Springer Libuše Šmuclerová.

Nejčastější otázky

Jaká je délka studia v denní formě a v kombinované?

3 roky v obou formách vzdělávání.

Čím je studium zakončeno? Jaký titul získám?

Studium je zakončeno absolutoriem z anglického jazyka a ze zkoušky z odborných předmětů (Tvorba žurnalistických celků, Historie a typologie médií, Redakční management a multimediální workflow). Absolvent získává označení diplomovaný specialista (DiS.), které se uvádí za jménem.

Jaká je prostupnost na vysoké školy? Lze si dodělat titul Bc. ve zkrácené formě na některých z VŠ?

Prostupnost absolventů VOŠ na VŠ je upravena vysokoškolským zákonem. Záleží však na samotných VŠ, v jakém rozsahu uzná absolvované předměty. Program Žurnalistika a nová média je akreditován v modulovém a kreditovém systému ECTS. Řada VŠ umožňuje našim absolventům dostudovat bakalářské studium ve zkrácené formě, tj. za 2-3 semestry a získat titul Bc. s následnou možností navazujícího 2letého magisterského studia.

Mohu v rámci školy přestoupit do jiného oboru vzdělávání, pokud by mi stávající nevyhovoval?

Přestup v rámci vzdělávací nabídky naší školy není problém, lze jej uskutečnit až do výše povolené kapacity studijního programu, jsme velmi vstřícní a flexibilní.

Jaká je výše školného?

Školné je 25 000 Kč za rok a je splatné ve dvou splátkách.

Jak probíhá přijímací řízení? Jak bych se měl připravit?

Přijímací řízení probíhá formou motivačního pohovoru. Můžete také předložit dosavadní novinářské portfolio.

Je možnost uznat mi předměty z vysoké školy?

Ano. O uznání studijních povinností z VŠ či jiné VOŠ žádá student na předepsaném formuláři a dokládá je výpisem ze studijních povinností či zápisem v indexu. O uznání studijních povinností rozhoduje ředitelka školy.

Jak to je s praxí?

Odbornou praxi budou studenti vykonávat ve vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Odborná praxe je povinná a je součástí studia v rozsahu 2 hodiny týdně, popř. 4 hodiny 1x za 14 dní. Ve 3. ročníku konají studenti třítýdenní souvislou praxi.

Vzorový učební plán si stáhněte ZDE>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině