Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhada smrti nejmladší oběti metanolu (†16): Otrávil ji rum, policie zatkla dvě ženy

Krásná Markéta (†16) se otrávila metanolem obsaženým v rumu
Krásná Markéta (†16) se otrávila metanolem obsaženým v rumu  (Autor: Facebook.com)
Autor: sč - 
9. srpna 2013
13:45

Kriminalistům ze Zlína a Čech se konečně podařilo přijít na kloub otravě Markéty (16), která se odehrála v lednu v Děčíně. Po panáku rumu tam na oslavě narozenin zkolabovala a za týden zemřela.

Studentka z Chomutova slavila s dalšími mladými narozeniny kamaráda v Děčíně. Ten vzal otci lahev rumu v originální lahvi. Tělo dívky se nevypořádalo s metanolem, kterého bylo v alkoholu 31krát více než dovolují evropské normy. „Zjistit viníka a co se vlastně stalo, bylo velmi náročné, protože ostatní žádné potíže neměli. Pili zřejmě jiný alkohol nebo ho míchali,“ poznamenala mluvčí policie Zlínského kraje Jana Macalíková.

Policie nyní obvinila dvě ženy (54 a 63 let) z Nového Boru a Prahy. Na triku mají zvlášť závažný zločin ohrožování zdraví závadnými potravinami. Hrozí jim 10 let vězení. Prodejem pančovaného chlastu si přivydělávaly.

„Starší žena odebírala pokoutně alkohol od mladší od roku 2010 pro sebe, část ho však také přeprodala dál. Právě například otci mladíka, který pořádal oslavu v Děčíně. Od obviněných žen se dostal chlast i  do rukou dvou mužů z Prahy (38,37). Po požití se druhý den zhoršil jejich zdravotní stav a museli být v důsledku otravy metylalkoholem oba hospitalizováni ve Fakultní nemocnici v Praze- Motole.

Policii značně zkomplikovala vyšetřování skutečnost, že všichni zúčastnění začali po aféře zbytky jedovatého  rumu ředit normálním rumem tak, aby nebylo možné rozeznat zdroj. Když policisté kontrolovali v prodejně šarže, ze které pocházela smrtící lahev, nic neobjevili. Teprve, když mravenčí prací našli u jednoho člověka zbytek pančovaného vzorku, dostali se až k viníkům.

 

 

nojasne ( 9. srpna 2013 14:36 )

To je opravdu záhada, dětem do 18 let je konzumace alkoholu zakázána, takže jak se mohla otrávit, že by jí to někdo nalil do kofoly ? Nebo snad vědomě překračovala zákon, to by jistě neudělala.

abvydavatelstvi ( 9. srpna 2013 14:16 )

Policie většinou odvádí skvělou práci .....

Zobrazit celou diskusi