Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

U Janouška byla další razie! Pozvali i právníka Nagyové: Nepřišel, prý s kmotrem nejednala

Ve vile Romana Janouška došlo k další domovní prohlídce. Jak to souvisí s případem Nagyové?
Ve vile Romana Janouška došlo k další domovní prohlídce. Jak to souvisí s případem Nagyové?  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
1. srpna 2013
08:20

U lobbisty Romana Janouška proběhla další domovní prohlídka, není však jisté, co vyšetřovatelé hledali. Policie však na další část razie pozvala i právníky hlavních aktérů kauzy Nagyová. Nedorazili. Nepřišel ani advokát Bruna, který zastupuje Janu Nagyovou. Jeho klientka prý s kmotrem nejednala...

Nikdy nic nebylo? Advokát Eduard Bruna tvrdí, že bývalý pravá ruka Jana Nečase, která si nyní užívá expremiérovi náruče po propuštění z vazby, nikdy nejednala a neuzavírala nějaké osobní dohody s kmotrem Romanem Janouškem. "Klientka mě informovala, že s ním o ničem nejednala," tvrdí Bruna Lidovým novinám. To byl prý důvod pro to, aby se nezúčastnil domovní prohlídky u Janouška v jeho pražské vile a kanceláři v Galerii Myšák v centru Prahy.

Stále tak není jasné, jak spolu souvisí tři větve vyšetřování v kauze Nagyová. V první šlo o korupci trojice poslanců ODS. Tam však Nejvyšší soud trestní stíhání obviněných zastavil - tedy až na Nagyovou a úředníka Bočka, kteří podezření z korupce stále čelí.

Ve druhé části kauzy je Nagyová vyšetřovaná kvůli tajnému a nezákonnému sledování Radky Nečasové prostřednictvím vojenské rozvědky, což s Janouškem nesouvisí. Třetí část aféry však míří právě směrem ke kmotrům Janouškovi a Rittigovi, za kterými však prý na výzvědy posílal Nagyovou sám Nečas. Chtěl přes ni prý rozvázat kmotrům jazyky a dozvědět se podrobnosti z pražského podsvětí...

Další razie u kmotra

O průběhu opakované prohlídky u Janouška se však nikdo jiný vyjadřovat příliš nechce. Nedorazili na ni ani právní zástupci exposlanců Tluchoře, Šnajdra a Fuksy, jich se prý také tahle razie netýkala. 

A nepřišel ani právník úředníka Romana Bočka, o kterém se však spekuluje, že měl vliv na rozhodnutí komise, která přidělila lukrativní zakázku pražské kliniky IKEM firmě kardio Port, ovládané Janouškovými kamarády a přes anonymní akcie možná i kmotrem samotným, upozorňují Lidové noviny.

O účelu druhé razie u Janouška mlčí i dozorující státní zástupce Ivo Ištvan, který má celou kauzu na starost. 

vizard ( 1. srpna 2013 15:25 )

Jak může někdo věřit Nečasovi nebo Nagyové, vždyť celou dobu jenom lžou, kradou a podvádějí?! . Jsou to ty největší svi.ně, které jenom pumpovaly státní kasu. "Carevna" Nagyová, nenažraná, tlustá, líná po.tvora. Nečas vypatlaný na mozku, myslí rozkrokem. Dělali celou dobu všechno proto, aby se obohatili a je jedno jakým způsobem, nedivil bych se, kdyby něco s těmito kmotry měli, prý se na ně měla Nagyová napojit, aby jim rozvázala jazyk?! To spíš větřili u Janouška peníze, že by jim něco z toho káplo, ten jejich luxusní životní styl něco stojí!!! Nagyová myslí jenom na prachy!!!!!

joudajoudovy ( 1. srpna 2013 12:41 )

je prima, ze se o janouska a spol.,nekdo zajima. ale janousek neni blbecek, vse ma davno ulite, zasite v zahranici a doma mu najdou pouze identifikacni doklady a veci denni spotreby. nevim, co muze prinest razie, ktera se avizuje verejne? janouch je jiny borec nez krejcir, ktery mel doma trezor CSN a zraloka. krejcir spada do levelu mrazka. janousek je o 10levelu vyse a nakonec mu nic nedokazi a dostane pouze podminku za prejeti rakosnice.

huffduff ( 1. srpna 2013 11:56 )

Doufám, že bozi mlyny nemelou z posledniho http://bit.ly/13lKWz5

75pedro ( 1. srpna 2013 10:27 )

Mrcha už není ve vazbě tak přestala spolupracovat!

kalnormin1 ( 1. srpna 2013 10:10 )

Nejednala ? Těžko věřit. Mafie je tak propojená, že málokdo ví kam až sahají chapdla téhle chobotnice. Snad Janoušek promluví a nenechá všechno na sobě.

Zobrazit celou diskusi