Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička (2) se málem utopila v zahradním jezírku: Lékaři teď bojují o její život!

Maja (2) se málem utopila v malém jezírku, lékaři teď bojují o její život
Maja (2) se málem utopila v malém jezírku, lékaři teď bojují o její život  (Autor: Nový Čas)
Autor: shp - 
30. července 2013
23:40

Hrála si u zahradního jezírka s bratrem (12), když v tom do vody spadla. Několik okamžiků se v něm malá Maja (2) topila, než ji přivolaní rodiče z vody vytáhli. Její stav je však vážný a děvčátko bojuje v nemocnici o život.

Rodina z Polska se rozhodla, že vyrazí na dovolenou do penzionu ve slovenském Veľkom Mederi. Manželé však nechali děti bez dozoru, což se jim stalo osudné. Maja si se svým bratrem hrála u zahradního jezírka a po chvíli do něj spadla. Chlapec naštěstí ihned běžel za rodiči.

Rodiče ji z vody vytáhli

Ti k jezírku přiběhli a malou Maju z metrové hloubky vytáhli. „Děvčátku zřejmě uklouzlo a skončilo v metrové vodě. Její bratr utíkal za rodiči, kteří dcerku vytáhli,“ popsal jeden ze sousedů polské rodiny. Na místo ihned vyrazili záchranáři.

Dívenka ztrácela vědomí

„Důležité bylo, že malá Polka dýchala, měla však poruchu vědomí a proto ji převezli do nemocnice,“ prohlásil Boris Chmel, mluvčí Operačního střediska záchranné zdravotní služby. Maja byla převezena do nemocnice v Dunajské Strede.

Maja je v umělém spánku

Odtud byla po vyšetření transportována do Dětské fakultní nemocnice v Kramároch. „Pacientka je na komplexní léčbě, nadále je udržována v umělém spánku. Rozsah jejích zranění budeme vědět, až se probudí,“ řekla Dana Kamenická, mluvčí nemocnice.

V tomto jezírku se malá Maja (2) topila, než ji zachránili rodiče V tomto jezírku se malá Maja (2) topila, než ji zachránili rodiče | Nový Čas/profimedia.cz - ilustrační foto

steelheart ( 31. července 2013 01:19 )

ti ji z týhle louže nedokázal dvanáctiletý bratr vytáhnout??? ňákej bluf!

Zobrazit celou diskusi