Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ivu zranil obyčejný margarín: Po zahřátí jí explodoval do obličeje!

Tohle Ivě způsobil rozehřátý margarín.
Tohle Ivě způsobil rozehřátý margarín.  (Autor: tn.cz)
Autor: INT, lm - 
29. července 2013
20:33

Pozor! I obyčejný margarín vám může pořádně ublížit. Své o tom může povídat Iva, které rozehřátý margarín zničehonic explodoval do obličeje a způsobil závažné popáleniny.

Iva potřebovala tuk k pečení, ale namísto másla sáhla tentokrát po margarínu. “Při zjištění obsahu jsem dala přibližně dvě polévkové lžíce povolit v otevřené varné misce do mikrovlnné trouby. Toto jsem již prováděla několikrát. Ne ovšem s Perlou, ale třeba sádlo či máslo jsem takto rozpouštěla,“ popsala začátek nešťastné příhody pro tn.cz.

Margarín nechala v mikrovlnné troubě rozpouštět asi 30 vteřin. Protože se jí po vyndání z trouby nezdála chemická vůně produktu, chtěla si k margarínu přičichnout. Jenže ve chvíli, kdy měla misku u nosu, jí explodovala do obličeje a rozehřátý margarín jí poranil rohovky a způsobil popáleniny druhého stupně, se kterými musela být okamžitě převezena do nemocnice.

Iva se obrátila na Českou obchodní inspekci, aby uchránila ostatní spotřebitele této nebezpečné situace. “Na každém výrobku, cigarety,hračky,léky, je upozornění na jistá možná nebezpeční, ale na tomto je uvedeno pouze 'vhodné pro studenou kuchyni',“ vysvětlila svůj krok. Ani u jedné státní instituce ale nepochodila. „Výrobce nejlépe jistě ví, co takový výrobek obsahuje a proto by měl chránit spotřebitele upozorněním, že je nebezpečné tento výrobek tepelně upravovat,“ zlobí se poškozená žena.

cipisek134 ( 30. července 2013 12:59 )

Ty pečeš kuláče? No vidíš jaká jsi dobrá, to my kuláče štípeme na štípačce na topení.

cipisek134 ( 30. července 2013 12:55 )

To mě taky napadlo. Ta je cementózní jako jedna moje kámoška. Tý jsem ve svý škodolibosti poradil, že jestli chce mít za 3 minuty hotový vejce natvrdo, aby je dala na tuhle dobu do miktovlnky. Druhej den když jsem jí potkal tak mi řekla, abych jí nelez na voči, že půl hodiny strávila pucovánim mikrovlnky. ;-D ;-D ;-D Já se mohl uchechtat. ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D

exita ( 30. července 2013 10:10 )

popravdě mne se to stalo i s výrobkem Rama Créme Bonjour kostka, který se dle výrobce hodí nejen do studené kuchyně, ale i k vaření, pečení a krátkodobému smažení. Obsahuje totiž 70 % tuku. Je výborná k namazání na pečivo a využijete ji při přípravě nejrůznějších pomazánek. Oproti máslu se mnohem lépe roztírá. V teplé kuchyni je možné ji použít do polévek a omáček, k pečení kuláčů i dortů a rovněž k restování a krátkodobému smažení. štěstí bylo, že to stihlo bouchnout v mikrovlnce po pár sekundách a to ještě nebylo úplně celé rozehřáté.

c3rb3r0s ( 30. července 2013 09:45 )

Tohle naštěstí není Amerika, kde lidi můžou vysoudit miliony jen za to že sou blbý jak špalky. Kdyby se svět musel podle takových lidí řídit, tak by na všem musely být nálepky jak pro blby, např. na nožích "Nezapichovat do očí"

babicovyjedy ( 30. července 2013 03:46 )

IVO i kdyby jsi si uvarila hlavu v papinaku tak na Ifetku s Pepou a zcela nove i se samanem proste nemas

Zobrazit celou diskusi