Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klokan Joey stále uniká, strážník shání na odchyt dobrovolníky

Autor: lac - 
27. července 2013
08:56

Klokan Joey, který před čtyřmi dny utekl svému majiteli ze Sulejovic na Lovosicku, zažívá větší dobrodružství než jeho filmový kolega po němž dostal jméno. Český Joey jakoby si z lidí dělal legraci a stále uniká. Třebenický strážník Tomáš Rotbauer, který odchyt organizuje, na neděli odpoledne shání dobrovolníky a uspávací pušku.

"Je plachý a bez uspání ho zřejmě nedostaneme," míní Rotbauer. Zvíře měl několikrát na dosah. "Jen stojí a kouká a jakmile se k němu přiblížíte na pár mětrů odskáče jinam," řekl strážník.

Vačnatce po útěku z domova uviděl první. "Spatřil jsem ho ve tři čtvrtě na sedm ráno pod Košťálovem, kde jsem byl kontrolovat zahrádky. Přeběhl mi před autem. Nevěřil jsem svým očím," popsal setkání s vačnatcem muž.

Několikrát se ho z asi osmi muži pokusili chytit. "Je nás ale málo, potřebovali bychom, aby se zapojilo víc lidí. V neděli kolem sedmnácté hodiny máme naplánovánu další akci. Když přijdou další dobrovolníci, bude jen dobře," dodal Rotbauer.

Klokan utekl z pozemku majitele ve středu ráno. "Vypadá to, že někdo udělal díru v plotě a tou Joey utekl. Sám by neměl sílu to udělat," řekl Jaromír Latislav s tím, že Joey je ještě neposedné mládě a miláček rodiny. 

Třebenický strážník Tomáš Rotbauer shání uspávací pušku a dobrovolníky na odchyt klokana Třebenický strážník Tomáš Rotbauer shání uspávací pušku a dobrovolníky na odchyt klokana | Helena Lacinová

veronikaparmska ( 27. července 2013 17:02 )

Buďte zdrávi. Teď se šíří po netu a mezi lidma unikátní finta, jak snadno vydělat peníze - perfektní na letní večery. Už od začátku května si takto sama přivydělávám a nemám slov, jak snadné to je.. Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak jsem vděčná za každé přilepšení. Píše o tom na Peterblog.wz.sk

naidka ( 27. července 2013 11:21 )

To jsou ale exoti, chovat exoty. Majitel si měl dát plot do pořádku, a ne to svádět na někoho jiného. To není první případ, co někomu utekl klokan, viděla jsem to v televizi, vačnatec si ze svých pronásledovatelů dělal doslova pr.del, plížili se za ním v rojnici, obklopili ho, a on se jim vynořil někde za zády.

Zobrazit celou diskusi