Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Filip je už deset let v kómatu: Zavinil to školní výlet!

Autor: Vlaďka Hradská, mokk - 
25. července 2013
06:45

Před 10 lety se Martině Němcové zhroutil svět. Syn Filip odjel na školní výlet a zpátky se vrátil jako nemohoucí človíček s nevratně poškozeným mozkem. Dnes už je Filip dospělý a jeho maminka o něj po celý čas 24 hodin denně pečuje! Rodina před lety vysoudila na péči o syna téměř 15 milionů.

Dodnes na chvíle, kdy jí řekli, že se Filípek topil, vzpomíná se slzami. „Filip nevnímal, nechodil, nemluvil, neviděl, nemohl jíst. Pečovala jsem o něj a při tom bojovala za důstojný život v jeho nedůstojném stavu. Rok poté, co nám soud přiřkl odškodnění téměř 15 milionů jsme ale museli z Cizkrajova odejít,“ řekla maminka (39) Filipa. Na vlastní kůži poznala, co je to zloba a závist. Od té doby žijí Němcovi v Českých Budějovicích a dál bojují s osudem.

Člověk se nesmí dát

Martina všechen čas věnuje Filipovi, pilně spolu cvičí. Chlapec navštěvuje i centrum pro postižené děti v Arpidě. Jen díky nesmírné péči se podařilo překonat hrůzné prognózy lékařů. „Filip vnímá, reaguje mrkáním, dokáže tak odpovědět na jednoduché otázky. I přes nekoordinované pohyby mě chytí za ruku. Je to mé sluníčko. Nedávno jsme oslavili 18. narozeniny,“ pochlubila se Martina Němcová.

vary ( 25. července 2013 10:12 )

Já jim teda nic nezávidim. Myslim si, že ta pani by radši měla zdravého syna místo 15 melounů. Spíš mě sere to, jak se tady rozdávají penízky černejm držkám.

baronessa ( 25. července 2013 10:07 )

já to myslela z pohledu postiženého chlapce, ten jistě umřít nechce, ani v takové stavu.

atakdale ( 25. července 2013 08:32 )

to je strašný, klobouk dolů před tou ženskou nějakej blbejch patnáct mega jí kluka nenahradí a jemu život taky ne

atakdale ( 25. července 2013 08:31 )

ano, správně - peníze jim nejsou nic platné a pochybuju, že rodiče "vydělávali" na takový věci... to by totiž museli být tvoji rodiče a v tom případě by se jim vyplatilo vyměnit tě za deset korun, ty kre.téne

atakdale ( 25. července 2013 08:29 )

tak mají bejt šťastný, že podle tebe "chlapec vnímá přítomnost rodiny"? to jako stačí? když byl zdravej kluk a mohl normálně žít? teď nežije celá rodina

Zobrazit celou diskusi