Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Sparta-KIM-iáda: Pro korejského vůdce tančí 100 tisíc hladových

Autor: vk - 
24. července 2013
14:43

Lidé v zemi sice nemají, co jíst, ani to ale severokorejskému diktátorovi Kim Čong-unovi (30) nebrání v tom, aby uspořádal gigantickou spartakiádu!

Zábava to je velkolepá. Nechybí ohňostroje a dokonce ani upozornění na severokorejskou politiku. Stadion 1. května, který se nachází v centru Pchjonjangu, otevřel své brány v pondělí.

Téma letošních her, které začaly před sobotním 60. výročím od konce korejské války, je překvapivě válka. Na bombastickém zahájení proto nechybělo promítání videa na velkoplošných obrazovkách, kterak soudruh Kim Čong-un v prosinci odpálil raketu dlouhého doletu. Tento »zábavný« program pak doplnily ještě poučné záběry z Korejské armády.

100 000 lidí v akci

Masové hudebně-taneční hry se jmenují Arirang podle lidové písně, která se v KLDR těší velké oblibě, a konají se už po desetiletí. Podle soudruha Kima se těchto her účastní 100 tisíc lidí (včetně dětí), kteří tančí, zpívají a oslavují »toho nejlepšího vůdce, jeho božskou dynastii« a jejich nadšení nezchladí ani prudký liják.

Čtyřikrát týdně

Gigantická spartakiáda potrvá až do 9. září a lidé se mohou těšit na čtyři vystoupení týdně. Vstup je však jen pro vyvolené – 99 procent lidí v zemi, v níž žije 23 milionů obyvatel, na tuhle zábavu totiž nemá. Ekonomické vstupné stojí v přepočtu přes 2 tisíce korun, cena pro VIP činí necelých 8 tisíc korun.

djaba ( 24. července 2013 22:29 )

vy jedna ekonomická drůbežko,co kdyby jste šla makat do kolbenky ?

djaba ( 24. července 2013 22:27 )

Také jsme měli spartakiády a hlavně spartakiádní vrahy ,bohužel pro blaho lidí ubohé ženy umíraly ,a ten hnusnej Husák se tomu tlemil .

marianatretrova ( 24. července 2013 20:26 )

Ahoj, máte se? Všichni mluví o tom, že se objevila nová možnost, jak vydělávat z domova, skvělá i pro maturanty! Už od začátku května si takto sama přivydělávám a je to až neuvěřitelné.. Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak beru takové peníze bez práce A tohle všechno znám z Peterblog.wz.sk

Zobrazit celou diskusi