Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Janoušek přejel ženu vědomě! Odborník potvrdil, že kmotr musel oběť vidět

Autor: ex, simao.k - 
23. července 2013
17:19

To, na co deník Blesk upozornil už před rokem, teď potvrdil soudní znalec. Kmotr a silniční pirát Roman Janoušek (44) musel Vietnamku (52), kterou srazil autem, vidět! Jak se to podařilo zjistit?

Proces s Romanem Janouškem, odročený na září, vyzníval dosud víceméně v kmotrův prospěch. Za pokus o vraždu mu přitom hrozí až 18 let, jenže spekuluje se, že kamarád pražského exprimátora Béma odejde jen s podmínkou.

Kmotr totiž tvrdí, že sražení Vietnamky (52) nezaregistroval. A ona tuto možnost svojí výpovědí podporuje. Možná ji k tomu motivuje odškodnění, oficiálně bylo přiznáno 830 tisíc korun...

Nový znalecký posudek: Musel ji vidět!

K nehodě došlo 23. března 2012. Janoušek od nehody ujel a na útěku ho zastavili až policisté. Při kontrole pražský kmotr nadýchal přes 2 promile. Bránil se však, že vietnamskou řidičku prostě neviděl...

Jenže z posudku, který má k dispozici MF DNES, vyplývá pravý opak. Znalec z oboru dopravy opět přichází s tvrzením: Svojí oběť zkrátka musel Janoušek vidět!

Ve svém posudku vycházel odborník ze škrábanců na autě. Podle něj žena nejprve stála před autem zhruba v místě pravého světlometu ve směru jízdy. „Zasahovala tedy do obrysu vozidla,“ píše se v posudku, který je v obžalobě.

Právě v té chvíli se auto rozjelo. Dotýkala se auta nohama, které jí náraz poranil. Padla na pravý blatník, pohybovala se po kapotě až k zrcátku a pak ji auto odmrštilo, takže se ještě sunula deset metrů. „Nebyla zjištěna žádná překážka, která řidiči znemožňovala chodkyni vyskytující se před autem registrovat v jeho koridoru pohybu,“ dodává znalec.

wilddog ( 24. července 2013 09:23 )

Stát kmotrů.. Snad je otázka času, kdy vznikne nějaka militantní fronta odporu, která bude tuhle pakáž rozkrádající naše daně postupně likvidovat.. V budoucnu by dostala státní vyznamenání zaslouženě, ne jako srabové Mašíni, kteří vraždili ubohé pěšáky..

zadnice ( 24. července 2013 09:22 )

Vypálit 18 roků a nepárat se s tím!!!

dobrotka ( 24. července 2013 03:42 )

PS - Prave proto v kauze Nagyova a spol dozorovalo statni zastupitelstvi v Ostrave [nebo Olomouci?], protoze tomu prazskemu se neda verit!!!!! A kolika dalsim, to je ve hvezdach

dobrotka ( 24. července 2013 03:38 )

Covece, kde to zijes? Jsi se pomatl? Soudy a udelat poradek???? Vzdyt justice je taky ZKORUMPOVANA!!!!!!!!

weigel ( 24. července 2013 00:22 )

Den po nehodě manžel poškozené prohlásil že Janouška nezachrání ani jeho miliony. Za týden protože je majitelem restaurací které má v pronájmu od města Prahy a nechtěl si to s radními rozházet říkal že se jeho manželce zase tak moc nestalo.

Zobrazit celou diskusi