Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Skandál v Rusku: Strážníci museli platit pokuty, které přes den dali!

Ruská policie musela platit pokuty jiných
Ruská policie musela platit pokuty jiných  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, mokk - 
21. července 2013
08:30

Dostat pokutu je nepříjemné, o to víc, když ji musí zaplatit sám policista, který ji udělil. V Rusku se vyšetřuje skandál, kdy řadoví strážníci museli platit každý večer bločky, které přes den dali. Jejich náčelníci se tak snažili o vylepšení statistik.

Náčelníky policejního oddělení v Pjatigorsku na jihu Ruska vyšetřuje inspekce ministerstva vnitra. Nikoliv snad kvůli brutalitě, ale kvůli podezření, že nutili řadové policisty platit vymyšlené pokuty, kterými si vedení vylepšovalo statistiku úspěchů.

"Vyšetřovatelé prověřují informaci ohledně vedení policejního oddělení v Pjatigorsku. Zjišťuje se, zda se vedení nedopustilo zneužití služebních pravomocí," oznámila krajská správa ministerstva vnitra s tím, že během kontroly bude vyslechnuto všech 60 místních policistů.

Dosavadní poznatky podle komuniké naznačují, že "výše postavení důstojníci nutili své podřízené ze strážní a hlídkové služby, aby na konci směny odevzdávali hlášení o odhalených přestupcích a zaplacených pokutách, přičemž tyto pokuty platili policisté z osobních prostředků. Cílem bylo zlepšit ukazatele o vykonané práci".

Pokud se podezření potvrdí, náčelníky čeká přinejmenším propuštění z policie, v horším případě soud.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi