Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kauza Nagyová: Zpravodajec Pohůnek zůstává v base

Zpravodajec Jan Pohůnek, který pomáhal Janě Nagyové se sledováním Nečasovy manželky, zůstává ve vazbě
Zpravodajec Jan Pohůnek, který pomáhal Janě Nagyové se sledováním Nečasovy manželky, zůstává ve vazbě  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: ljš - 
17. července 2013
12:44

Zatímco trafikanti Tluchoř, Šnajdr a Fuksa si už užívají pohodlí domova. Člen Vojenského zpravodajství Jan Pohůnek už má jistotu, že se z vazební cely jen tak nedostane. Okresní soud v Ostravě zamítl jeho žádost o propuštění.

Člen Vojenského zpravodajství Jan Pohůnek obviněný v kauze Nagyová zůstává i nadále ve vazbě. Rozhodl tak dnes ostravský okresní soud. Pohůnek požádal o propuštění z vazby. Tu v úterý večer opustili na základě rozhodnutí Nejvyššího soudu tři bývalí obvinění poslanci ODS Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a Petr Tluchoř. Podle něj nemohou být stíhání, protože se na ně vztahuje imunita.

Pohůnek jako jediný ze sedmi vazebně stíhaných v případu nepodal proti vazbě stížnost. Je podezřelý, že se podílel na nezákonném sledování manželky bývalého premiéra Petra Nečase, které organizovala šéfka Nečasovy kanceláře Jana Nagyová. "Cítí to jako velkou nespravedlnost. Plnil jen rozkazy," řekl po dnešním rozhodnutí obhájce obviněného Michal Hráský.

Důvody

Podle něj soud žádost o propuštění z vazby zamítl hlavně z jednoho důvodu. "Ještě nebyly vyslechnuti všichni utajení svědci. Jeden výslech je dnes, další dva v pátek. Navíc soud chce vyčkat i na rozhodnutí krajského soudu, který bude v pátek rozhodovat o stížnostech proti vazbě dalších obviněných," řekl advokát.

Dodal, že si ještě v jednací síni podal proti rozhodnutí stížnost. Ta bude postoupena Krajskému soudu v Ostravě. "Ten pak rozhodne v návaznosti na své páteční rozhodnutí," vysvětlil. Předpokládá, že pokud soud z vazby propustí další tři obviněné, kteří si podali stížnost, věznici opustí i jeho klient.

gogo ( 17. července 2013 17:00 )

Za pár dní budou venku i oni. Jen co se všichni kamarádi domluví s kamarády kamarádů a pustí také nějaký ten chlup...

gogo ( 17. července 2013 16:59 )

Tak nějak.

itartas ( 17. července 2013 15:06 )

babcaa ( 17. července 2013 13:06 )

Jako čí že rozkazy plnil? Nagyové? Vždyť ta není jeho nadřízená. Nemá mu co rozkazovat. Jestli plnil její rozkazy, tak je úplně blbej a basa pro něho bude daň za blbost.

Zobrazit celou diskusi